«Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια, κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό.

Ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος κι ολόκληρη τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ».

Ένα εύστοχο τραγουδάκι της παιδικής μας ηλικίας. Σε στίχους του Γιάννη Ρίτσου και χιλιοειπωμένο από διάφορες χορωδίες μόνο νοσταλγία μας προκαλεί. Τι αλήθεια όμως θέλει να μας πει;

Η παιδική αθωότητα

«Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια, κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό.

Ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος κι ολόκληρη τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ». Ένα κόσμο αγκαλιασμένο, ξεχυλισμένο από αγάπη. Ένα κόσμο γαλουχημένο από την αθωότητα και την αγνότητα των παιδιών.

Προτροπή για τους μεγάλους

«Αν όλα τα παιδιά της γης φωνάζαν τους μεγάλους κι αφήναν τα γραφεία τους και μπαίναν στο χορό. Ο κύκλος θα γινότανε ακόμα πιο μεγάλος και δυό φορές τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ».

Μας προτρέπει να αφήσουμε την παιδική αθωότητα να επηρεάσει εμάς τους μεγάλους. Ν’ αφήσουμε τα τρεχάματα και τις δουλειές μας και να δώσουμε σημασία στα πιστεύω των παιδιών. Να λειτουργήσουμε σύμφωνα με όσα μας διδάσκουν καθημερινά τα παιδιά. Με βάση την αγάπη θα ζούσαμε όλοι μονιασμένοι σε μια γη χωρίς πολέμους και εχθρότητες. Να παραμείνουμε αγνοί στην καρδιά για να κτίσουμε ένα όμορφο κόσμο.

Και η φύση σύμμαχος των παιδιών

«Θα ’ρχόνταν τότε τα πουλιά, θα ’ρχόνταν τα λουλούδια. Θα ’ρχότανε και η άνοιξη να μπει μες στο χορό. Κι ο κύκλος θα γινότανε ακόμα πιο μεγάλος και τρεις φορές τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε θαρρώ!»

Το μεγαλείο της φύσης σύμμαχος μας στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κόσμο. Να προσέχουμε λοιπόν το περιβάλλον για να μπορούμε ν’ απολαμβάνουμε τις ομορφιές του. Να φυτέψουμε δέντρα, λουλούδια, να λιγοστέψουμε τη χρήση καυσαερίων. Να προστατέψουμε τα πουλιά και τα ζώα. Να γίνουμε άνθρωποι συνετοί και φίλοι με το περιβάλλον.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας. Μόνο έτσι… αν αφήσουμε τα ίδια τα παιδιά να μας δείξουν τον δρόμο…

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!