«Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά, κι εσύ την πήρες σοβαρά, κι εσύ την πήρες σοβαρά. Μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα μοιάζουν μυρμήγκια οι ανθρώποι, το μεγαλύτερο ανάκτορο μοιάζει μ’ ένα μικρούλι τόπι».

Πόσο αληθινά είναι τα πιο πάνω λόγια του γνωστού τραγουδιού. Γνωρίζουμε άραγε πόσο «μικροί» είμαστε στο μεγαλείο του σύμπαντος; Διερωτηθήκαμε ποτέ ασήμαντοι είμαστε στην απεραντοσύνη του ουρανού, πόσο μικρά κι ασήμαντα μας φαντάζουν αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή; Που να κρύβεται άραγε η αλήθεια;

Αγάπη, μόνο αγάπη

Προσωπική εκτίμηση είναι να επικεντρωθούμε στο μεγαλείο της καρδιάς μας. Να αφήσουμε πίσω αρνητικά συναισθήματα για τον συνάνθρωπο μας και να δώσουμε αγάπη, μόνο αγάπη. Ως γνωστό «ότι δίνεις, παίρνεις» σ’ αυτή τη ζωή. Ας αγαπήσουμε τον συνάνθρωπό μας, τη φύση, τα ζώα. Ένα χέρι βοηθείας σε κάποιο που το έχει ανάγκη, ένας καλός λόγος σε μια ψυχή που υποφέρει, τη στιγμή που τον χρειάζεται, είναι το μυστικό για να δούμε πραγματικά ποιοί είμαστε.

Ταπεινοφροσύνη ο απώτερος στόχος

Η ταπεινοφροσύνη και η εσωτερική γαλήνη πάνε μαζί. Χρειαζόμαστε την ταπεινότητα,  ώστε να διατηρήσουμε την ικανότητα να ακούμε, να διδασκόμαστε από τους γύρω μας, να συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους για ένα καλύτερο αύριο. Να διατηρήσουμε την ισορροπία της ψυχής μας σε σχέση με τις καθημερινές προκλήσεις που μας απειλούν.

Όλη η ζωή

Ολόκληρη η ζωή μας είναι μια δοκιμασία. Μια δοκιμασία στην οποία αν καταφέρουμε να βγούμε νικητές και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, τότε έχουμε πετύχει. Ο καθένας βάζει τους δικούς του στόχους. Όμως αν όλοι έχουμε ως γνώμονα την αγάπη, θα μπορέσουμε να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές.

«Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά, κι εσύ τον πήρες σοβαρά, κι εσύ τον πήρες σοβαρά. Μοιάζουν οι πύργοι με κουκλόσπιτα και τα κανόνια με παιχνίδια, από ψηλά δεν ξεχωρίζουνε, οι ομορφιές και τα στολίδια. Κι ό,τι σε πλήγωσε ή σε θάμπωσε από ψηλά αν το κοιτάξεις, θα σου φανεί τόσο ασήμαντο, που στη στιγμή θα το ξεχάσεις».

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!