Ο άνθρωπος είναι πολύ δύσκολο ον. Στη συμπεριφορά, στο χαρακτήρα, στις σχέσεις. Πολλές φορές πληγώνει τους γύρω του με λόγια, κινήσεις ή πράξεις, χωρίς καν να το καταλάβει. Υπάρχουν και οι στιγμές που εν τέλει χρειάζεται κάποιος ή κάτι, να τον ξυπνήσει.  Να του δώσει το έναυσμα να καταλάβει πως όλοι μας είμαστε το ίδιο.

Αναλύοντας 2 αποφθέγματα για τον άνθρωπο, από διαφορετικούς πνευματικούς, διαπιστώνουμε πολλά.

Αναλύοντας 2 αποφθέγματα για τον άνθρωπο

Σήμερα λοιπόν, ας βάλουμε στόχο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να νιώσουμε την ανάγκη των γύρω μας και να δούμε πού τελικά κρύβεται η ευτυχία του ανθρώπου.

Ας προσέξουμε τα λόγια και τις πράξεις μας και ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Που δεν είναι άλλες από την ανθρωπιά, την αγάπη, το σεβασμό, την αποδοχή και την προσφορά.

Για αυτή τη φορά, αναλύοντας 2 αποφθέγματα για τον άνθρωπο, κατανοούμε τη σημασία της ύπαρξής μας. Γιατί δεν είναι μόνο να υπάρχουμε, αλλά και να ζούμε πραγματικά.

Amos Bronson Alcott, Αμερικανός φιλόσοφος & ακαδημαϊκός

Ο Amos Bronson Alcott, εν όσον ζούσε, μεταξύ άλλων λόγων του, που έμειναν στην ιστορία, είπε και το εξής: «Πρώτα ανακάλυψε τον άνθρωπο μέσα σου, αν θες να διδάξεις ανθρωπιά στους άλλους».

Αλήθεια, πόσες φορές πιάσαμε τον εαυτό μας να αναρωτιέται τι αισθανόμαστε πραγματικά; Πόσες ήταν οι στιγμές που διαπιστώσαμε ότι ο εσωτερικός μας κόσμος ήταν μπερδεμένος; Και κάθε τι που πήγαινε στραβά στην καθημερινότητα μας, γινόμασταν άλλοι άνθρωποι;

Ας ανακαλύψουμε τον άνθρωπο που κρύβεται μέσα μας. Τον ίδιο μας τον εαυτό. Τι μας πληγώνει, τι μας κάνει να πονάμε, τι τελικά είναι αυτό που πρέπει να απομακρύνουμε για να μην μας επηρεάζει;

Ανακαλύπτοντας τον ίδιο τον εαυτό μας, τα θετικά, τα αρνητικά και τα ελαττώματα μας μπορούμε να θέσουμε όρια και να περιορίσουμε τα λόγια και τις πράξεις μας.

Αναλύοντας 2 αποφθέγματα για τον άνθρωπο

Jules Michelet, Γάλλος ιστορικός

«Κάθε άνθρωπος είναι μια ανθρωπότητα, μια ιστορία παγκόσμια», έγραψε κάποτε ο Γάλλος ιστορικός Jules Michelet. Και είχε απόλυτο δίκιο. Μπορεί να είμαστε όλοι σ’ αυτόν τον κόσμο με ευαισθησίες, με όνειρα και με στόχους. Δεν παύει όμως να έχουμε ξεχωριστές επιθυμίες και δυνατότητες.

Κάθε άτομο έχει κάτι διαφορετικό να πει, να διδάξει, να προσφέρει. Έχει πάντοτε την δυνατότητα να αγκαλιάσει ανθρώπους και να τον αγκαλιάσουν.

Φυλάγοντας τις αναμνήσεις του, στο κουτί της καρδιάς του. Και έτσι με τον καιρό, η ιστορία της ζωής του θα είναι μάθημα, για τα παιδιά του, για τα εγγόνια του και για τους γύρω του.

Γιατί καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός.

Αναλύοντας 2 αποφθέγματα για τον άνθρωπο

Ας αγαπήσουμε και ας αποδεχτούμε τον εαυτό μας ο οποίος είναι σημαντικός, εξίσου και στους γύρω μας. Ας πιστέψουμε στη δύναμη που προσφέρει η λέξη «ζωή». Και τότε θα δούμε την λαμπρή μέρα να ξεπροβάλλει από το θαμπό παράθυρο του δωματίου μας.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.