Η στιγμή της αναμονής και της λαχτάρας να δεις κάποιο φίλο, είναι μια απόδειξη ότι αυτός θα παραμείνει στη ζωή σου. Όσο αναπνέετε. Μπορείς να χαρίσεις ένα δώρο σ’ ένα φίλο σου, κάπως αλλιώτικο. Πέραν από να είσαι εκεί κοντά του και να του επιβεβαιώνεις την παρουσία σου, μπορείς να του χαρίσεις ένα κουτί. Ένα κουτί με πάμπολλες ευχές και γραμμένα αποφθέγματα. Το LoveLife, βρήκε για σήμερα, αποφθέγματα που μπορείς να αφιερώσεις σ’ ένα φίλο. Και αργότερα, μπορείς να τον αγκαλιάσεις όσο πιο σφικτά μπορείς. Να του υπενθυμίσεις την αξία που δίνει στη ζωή σου.

Helen Keller, Αμερικανίδα συγγραφέας
«Το να περπατάς με έναν φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως». Πόσο δίκιο είχε η συγγραφέας Helen Keller; Οι πολύχρωμες σκιές μας, όπως μπορούν να χαρακτηριστούν οι φίλοι μας, μπορούν να κάνουν το μαύρο, άσπρο.
Μπορούν να νικήσουν κάθε φόβο για εμάς και έχουν τη δύναμη πάντοτε να μας σηκώνουν από τα πατώματα, όσο σκοτεινά και όσο λασπωμένα κι αν είναι. Επίλεξε στη ζωή σου, να έχεις φίλους οι οποίοι θα περπατούν και στο σκοτάδι μαζί σου. Γιατί αλήθεια, «είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως».
Πόσοι θα είναι αυτοί που θα περπατήσουν στο σκοτάδι μαζί σου; Και πόσοι θα περπατήσουν μαζί σου στο φως; Από εκεί, κρίνε και δες.
Arnold H. Glasow, Αμερικανός γνωμικογράφος
Οι φίλοι δεν ονομάζονται φίλοι αν σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της επιτυχίας σου. Όπως έγραψε κάποτε ο Arnold H. Glasow, «ένας πραγματικός φίλος ποτέ δεν μπαίνει στο δρόμο σου εκτός κι αν πηγαίνεις προς τα κάτω».
Ο αληθινός φίλος θα μπει στο δρόμο σου μόνο όταν χρειάζεται να γίνει ασπίδα και σύμμαχός σου σε μια δυσκολία. «Εκτός κι αν πηγαίνεις προς τα κάτω», αυτός ο φίλος, ο κολλητός θα κάνει τα αδύνατα, δυνατά για να βγεις μπρος τα πάνω.
Και τότε, θα σε βγάλει από το σκοτεινό πηγάδι, θα σε φροντίσει, θα σε γιατρέψει και θα επουλώσει όλες τις πληγές σου.

William Blake, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος
Ένα από τα αποφθέγματα που μπορείς να αφιερώσεις σ’ ένα φίλο, είναι και αυτό του William Blake, «το πουλί φωλιά, η αράχνη ιστό, ο άνθρωπος φιλία».
Ένας φίλος είναι το καβούκι στις δύσκολες μας στιγμές. Τα λόγια του και η αγκαλιά του είναι το ζεστό σπίτι την στιγμή που χανόμαστε στις σκέψεις μας. Είναι η «φωλιά» , όπως είναι για το πουλί. Είναι ο «ιστός», όπως είναι για την αράχνη.
Έτσι λοιπόν, και η φιλία, για τον άνθρωπο. Είναι το σπίτι του ανθρώπου. Εκεί όπου μπορεί να κατοικήσει, για μέρες, ώρες ακόμα και αιώνες.
Άλλωστε ο κόπος και ο μόχθος για την κατασκευή της φωλιάς και του ιστού, είναι εξίσου δύσκολη όπως είναι και η δημιουργία μιας αληθινής φιλίας.
Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.
Christina Georgiou
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Φωτογράφος
Η Χριστίνα Γεωργίου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κύπρου με πτυχίο Δημοσιογραφίας. Μένει σ’ ένα από τα Κοκκινοχώρια και λατρεύει τα βράδια όταν συχνάζει στην παραδοσιακή αυλή της γιαγιάς.
Ονειροπόλα, ευαίσθητη, δημιουργική, λάτρης της φωτογραφίας, του ραδιοφώνου, των ταξιδιών, της συγγραφής και ό, τι έχει να κάνει με επικοινωνία, δημιουργικότητα, περιπέτεια και όνειρα. Θέλει να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους γύρω της, με τα λόγια και τις πράξεις της. Αγαπά την ποίηση και τους στίχους που μιλάνε για αγάπη και ελπίδα. Αγαπημένη της λέξη χαμόγελο. Ταξίδι η κάθε της στιγμή. Μαγεία το κάθε τι μικρό που την κάνει να χαμογελά.