Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά διαβάζοντας ένα γνωμικό, σκεφτόμαστε χίλια δύο πράγματα. Αποφθέγματα που υπενθυμίζουν τις αξίες της ζωής, είναι πάμπολλα. Γιατί πολύ απλά, η αξία της ζωής, δεν είναι μόνο μια, αλλά χιλιάδες. Γι’ αυτό είναι καλό, κάποιες στιγμές να αναζητούμε το κάτι διαφορετικό, το κάτι καινούργιο. Αυτό το λιθαράκι που αλλάζει τα πάντα στην αρνητική μας σκέψη.

«Δεν σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς»

Η αξία του γέλιου στη ζωή μας είναι τεράστια. Όπως είπε και ο Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας, Michael Pritchard, «δεν σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς».

Το γέλιο καθίσταται σημαντικός παράγοντας της μακροζωίας και πολλές φορές γίνεται σύμμαχός μας, εναντίον του άγχους. Μας κάνει να δείχνουμε νεότεροι και πάντα πιο φρέσκοι.

Άλλωστε, δε λένε ότι «η ψυχή δεν γερνάει ποτέ» εάν γελάμε συχνά; Ας δούμε λοιπόν τη ζωή θετικά, με σφυρίγματα χαράς και γέλιου. Τότε θα λάμψουμε πραγματικά.

Αποφθέγματα που υπενθυμίζουν τις αξίες της ζωής

«Για να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να μη μας απασχολούν πολύ οι άλλοι»

Αποφθέγματα που υπενθυμίζουν τις αξίες της ζωής, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, είναι πάρα πολλά. Όπως και οι αξίες της. Παρόλα αυτά, κάποτε τις αφήνουμε στο περιθώριο για εκατοντάδες χιλιάδες λόγους.

Μια από αυτή την αξία, είναι η ευτυχία. Η δική μας ευτυχία που ονειρευόμαστε. Όμως, «για να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να μη μας απασχολούν πολύ οι άλλοι», όπως είπε ο Γάλλος συγγραφέας, Albert Camus. Αλήθεια, εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να επηρεαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό από τους γύρω μας. Να μας απασχολούν κυρίως.

Βασισμένοι στο πιο πάνω γνωμικό, θα μπορούσε κανείς να πει ότι υπάρχουν δύο απόψεις που μπορούν να το επιχειρηματολογήσουν. Από την μια, δεν πρέπει να «μας απασχολούν πολύ οι άλλοι», λέγοντας τα συνηθισμένα «τι κάνουν, τι θα κάνουν, γιατί έπραξαν έτσι, γιατί αλλιώς» κ.ο.κ. Ο εγωισμός και η ζήλια δεν είναι όμορφο πράγμα. Ασχημίζει τους πάντες και πιο πολύ εμάς, σε πολλούς τομείς.

Από την άλλη, «για να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να μη μας απασχολούν πολύ οι άλλοι», με την έννοια να μην επηρεαζόμαστε και να ενοχλούμαστε με τα λόγια και τις τοξικές τους πράξεις. Αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι πάντοτε θα υπάρχουν. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς, είναι να σκεφτόμαστε τι θέλουμε εμείς οι ίδιοι πραγματικά. Ας κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια λοιπόν και ας αφεθούμε στα πολύχρωμα όνειρά μας.

Αποφθέγματα που υπενθυμίζουν τις αξίες της ζωής

«Αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ ανοίξουμε τον δρόμο»

Ο Καρχηδόνιος στρατηλάτης, Αννίβας μεταξύ άλλων είπε και το περίφημο «αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ ανοίξουμε τον δρόμο».

Οι δρόμοι μπορεί να είναι κάποιοι στραβοί και ανάποδοι και κάποιοι άλλοι ίσιοι. Παρόλα αυτά κάποιοι τους έχουν ανοίξει για να έχουμε και εμείς την ευκαιρία να περπατήσουμε σ’ αυτούς. Να περπατήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον, με ανθρώπους και με όλα τα πράγματα που κάνουν ομορφότερο το ταξίδι της ζωής.

Ό, τι δεν υπάρχει, μπορούμε κάλλιστα να το δημιουργήσουμε εμείς, όπως είναι ο δρόμος της επιτυχίας, της ευτυχίας και της χαράς. Φτάνει να έχουμε υπομονή και επιμονή. Και προπάντων το χαμόγελο ως σύμμαχό μας.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.