Το 2020 αν και αποχαιρέτησε, συνεχίζει να έχει προεκτάσεις στο νέο έτος. Τα πρωτόγνωρα δεδομένα σε κοινωνικό και υγειονομικό επίπεδο σε προτρέπουν όπως βρεις τρόπους οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να κατευνάσουν κάθε ανησυχία.

Η αβεβαιότητα μειώνεται με υπενθυμίσεις όπως τις πιο κάτω:

«Είναι εντάξει να νιώθεις εύθραυστος και ανήσυχος»

Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει επηρεάσει τους πάντες. Ακόμη και αυτούς που πασχίζουν να αποδείξουν ότι οι ζωές τους έμειναν ανεπηρέαστες. Επομένως αν διανύεις μια κακή ημέρα, ένα κακό διήμερο ή ακόμη και μια κακή εβδομάδα, μην είσαι σκληρός με τον εαυτό σου. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν λόγοι που δεν σου επιτρέπουν να ηρεμήσεις και επικεντρώσου στο να βρεις του αντίστοιχους που θα κατευνάσουν κάθε ανησυχία. Ενδεχομένως αυτό να είναι και απότοκο «της πίεσης που βάζουμε στον εαυτό μας ώστε να ήμαστε συνεχώς ευτυχισμένοι» σύμφωνα με την Ilene S. Cohen.

«Αν νιώσεις την ανάγκη να τρέξεις μακριά, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου»

Ίσως έχεις βρεις τον τρόπο να ξεφύγεις με μια μανούβρα από αυτό που σε απασχολεί. Ωστόσο δεν αποκλείεται να επανέλθει και μάλιστα ενισχυμένο καθώς ότι δεν βλέπεις κατάματα και απλά παραμερίζεις, το κάνεις πιο δυνατό. Αν η ανησυχία σε καταβάλει σε βαθμό που δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά, μη διστάσεις να αποταθείς σε ένα ειδικό. Άλλωστε δεν είναι ούτε ταμπού, ούτε δείγμα αδυναμίας να ζητήσεις βοήθεια από ένα ψυχολόγο. Αντιθέτως είναι ένας άνθρωπος με γνώση και δεξιότητα ώστε να σε βοηθήσει να δεις μια διαφορετική οπτική γωνία.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.