Μετά από μια χαρούμενη στιγμή το χαμόγελο γίνεται όλο και πιο πελώριο.  Η ενέργεια ξεκινά να δρα και στον εσωτερικό και εξωτερικό σου κόσμο.  Επιθυμείς να αγκαλιάζεις τον κόσμο, να τον φιλάς και να λες όμορφες κουβέντες.  Αλήθεια, το να μοιράζεσαι τις στιγμές σου με άλλους, είναι το καλύτερο συστατικό για τις σχέσεις.  Παρόλα αυτά, μπορείς να μοιραστείς την ευτυχία και με άλλο τρόπο.  Μ’ ένα βιβλίο γεμάτο αποφθέγματα ή με μια σελίδα στο διαδίκτυο με γνωμικά.  Και τότε ξανά, θα ταυτιστείς, θα χαμογελάσεις ακόμα πιο πολύ.  Θα ετοιμαστείς και πάλι για το μεγαλύτερο χορό της ζωής, που λέγεται ευτυχία.  Ποια είναι τα γνωμικά που δημιουργούν όμορφες εικόνες, γεμάτες ευτυχία;

Zen Master Thich Nhat Hanh, Βιετναμέζος μοναχός, ακτιβιστής και ποιητής

«Δεν υπάρχει διαδρομή προς την ευτυχία. Ευτυχία είναι η διαδρομή», είπε κάποτε ο Thich Nhat Hanh. Αλήθεια, πόση δύναμη και πόση αυτοπεποίθηση προσφέρει στον καθένα μας ξεχωριστά, αυτό το γνωμικό;

Η ευτυχία είναι η διαδρομή που επιλέγουμε να περπατήσουμε. Είτε αργά, είτε γρήγορα, είτε σήμερα, είτε αύριο. «Δεν υπάρχει διαδρομή προς την ευτυχία», γιατί η ίδια η διαδρομή είναι ευτυχία. Μας δίνεται «κρύα» στο πιάτο. Μας προσφέρει τη δυνατότητα να την αρπάξουμε από το χέρι και να την κτίσουμε. Να την σκαλίσουμε και να επιλέξουμε εμείς ποιους θα προσθέσουμε μέσα. Και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας αν την θέλουμε «ζεστή», «κρύα», «ωμή» ή «ψημένη».

Αν και κάποτε δεν πιστεύουμε σ’ αυτή, η προσφορά που δίνει στον καθένα είναι τεράστια. Πρόκειται για τη διαδρομή, για το μονοπάτι εκείνο που μας διδάσκει τα όμορφα και τόσο απλά πράγματα της ζωής. Που εν τέλει είναι τα πιο σημαντικά.

Frank Tyger, Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος

Ένα από τα γνωμικά που δημιουργούν όμορφες εικόνες, γεμάτες ευτυχία είναι και αυτό του Frank Tyger. «Το να κάνεις ό, τι σου αρέσει είναι ελευθερία. Το να σου αρέσει ό, τι κάνεις είναι ευτυχία», είπε κάποτε.

Μάλιστα αγαπητέ αναγνώστη. Ελευθερία, όπως το λέει και η λέξη είναι να κάνεις, ό, τι αγαπάς, ό, τι σου αρέσει και ό, τι σε κάνει να πατάς στα σύννεφα. Πραγματική ευτυχία, είναι αυτό που κάνεις να σου αρέσει.

Τότε θα διαπιστώσεις πως η ευτυχία κρύβεται βαθιά, αλλά αληθινά σ’ αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε μοναδικοί. Αυτά που κάνουμε και απολαμβάνουμε χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Γνωμικά που δημιουργούν όμορφες εικόνες, γεμάτες ευτυχία

Ernesto Che Guevara, Αργεντινός επαναστάτης

«Ευτυχισμένος είναι εκείνος που όταν δίνει δε θυμάται και όταν παίρνει δεν ξεχνά». Αυτό το σπουδαίο απόφθεγμα έμεινε στην ιστορία χάρη στον Αργεντινό επαναστάτη, Che Guevara.

Όταν πραγματικά θες να προσφέρεις σε κάποιον κάτι, με το χέρι στην καρδιά και με τον αλτρουισμό στο πλάι σου δεν υπερηφανεύεσαι. Κάνεις πως δε θυμάσαι. Όταν όμως παίρνεις κάτι από κάποιον άλλο, δεν πρέπει να το ξεχάσεις ποτέ.

Γιατί αυτό πάει να πει εκτίμηση και σεβασμός. Αυτό θα πει ευτυχία της πράξης και γαλήνη της στιγμής.

Νίκος Καζαντζάκης, Έλληνας συγγραφέας

Ως άνθρωποι, κάποιες φορές έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι η ευτυχία είναι όλα τα υλικά αγαθά. Ξεχνώντας φυσικά την αξία που προσφέρει μια όμορφη κουβέντα, ένα χάδι και ένα φιλί.

Ξεχνάμε πως τα απλά, καθημερινά πράγματα είναι αυτά που εν τέλει μας κάνουν ευτυχισμένους. Ο Νίκος Καζαντζάκης έγραψε ότι «η ευτυχία είναι πιο απλή και πιο συνηθισμένη απ’ όσο θαρρούμε».

Πιστεύουμε ότι δύσκολα δημιουργείται η ευτυχία. Πράγμα που πρέπει να αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Η ευτυχία κρύβεται σε λέξεις, σε φράσεις, σε στιγμές ξεκούρασης, θαλπωρής και πραγματικής αγάπης.

Γνωμικά που δημιουργούν όμορφες εικόνες, γεμάτες ευτυχία

Αυτά επιλέξαμε για σένα σήμερα. Αυτά τα γνωμικά που δημιουργούν όμορφες εικόνες, γεμάτες ευτυχία, να τα διαβάζεις και να τα επαναλαμβάνεις. Σου δίνουν δύναμη για συνέχεια των στόχων σου. Σε γεμίζουν λέξεις που ενώνουν ανθρώπους και απομακρύνουν την μαυρίλα. Τι πιο καλό λοιπόν;

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.