Συχνά, μεγαλώνοντας προσπαθούμε οι στόχοι και τα όνειρά μας να μπαίνουν πάντα σε προτεραιότητα. Κυνηγάμε την επιτυχία και με κάποιο τρόπο-μοναδικό, τη βάζουμε πάντα ως τον ανώτερο σκοπό μας. Παρόλα αυτά υπάρχουν και οι στιγμές οι αλλόκοτες. Αυτές που μας «βγάζουν από τα νερά μας», αυτές «που δεν προλαβαίνουμε» και αυτές οι βαρετές, της ρουτίνας στιγμές, που τις αφήνουμε για το «πιο μετά». Σήμερα, βρήκαμε για εσάς δύο αποφθέγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Για το σήμερα, το αύριο και τα μετέπειτα στάδια μας.

Δύο αποφθέγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε

Ξεχωρίσαμε σήμερα λοιπόν, δύο αποφθέγματα, μικρές φράσεις αυτή τη φορά που κάλλιστα μπορούν να αποτυπωθούν στο μυαλό.

Οδυσσέας Ελύτης, Έλληνας ποιητής και νομπελίστας

«Τα τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη», έγραψε ο Ελύτης και είχε απόλυτο δίκιο. Πράγματι τι είναι η επιτυχία χωρίς τόλμη; Χωρίς λίγη τύχη και ταλέντο; Πολλές φορές απογοητευόμαστε όταν δεν πετύχουμε κάτι. Ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι και ότι δεν είμαστε τέλειοι! Ας μη ξεχνάμε ότι δεν είμαστε ρομπότ για να πετυχαίνουμε τα πάντα, σε μικρό χρονικό διάστημα. Άλλωστε, πρέπει να «έχουμε το ταλέντο», για να πετύχουμε κάτι. Και φυσικά δεν έρχεται ουρανοκατέβατη η επιτυχία. Αν φυσικά, μέσα μας κρύβουμε λίγη τύχη, η επιτυχία έρχεται πιο γρήγορα. Αργότερα, η τύχη θα γίνει ένα με την τόλμη και η επιτυχία θα γίνει ένα με μας.

Henry Ford, Αμερικανός βιομήχανος

Στοχεύοντας δεν πετυχαίνουμε πάντα την πρώτη φορά. Στην πορεία, σίγουρα μπορεί να προκύψουν χίλια δυο. Αυτό που γίνεται πολλές φορές, είναι πως η ρουτίνα και η βαρεμάρα-η συνήθεια δηλαδή, μας κάνει να σκεφτόμαστε αρνητικά. Ή να αφήνουμε διάφορα εμπόδια και τοξικά «πλάσματα», να επηρεάζουν τις σκέψεις μας. Το αποτέλεσμα πιθανόν να είναι η αποτυχία. Όμως όπως είπε ο Αμερικανός βιομήχανος, Henry Ford, «η αποτυχία είναι μια ευκαιρία να ξαναρχίσεις, αλλά αυτή τη φορά πιο έξυπνα». Άλλωστε ένα όνειρο που κτίζουμε εδώ και καιρό, δεν αξίζει να μην το ολοκληρώσουμε. Μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε, αυτή τη φορά με εξυπνότερους και στοχευόμενους τρόπους. Απομακρύνουμε ότι μας επηρεάζει και συνεχίζουμε…ακάθεκτοι.

Δύο αποφθέγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε