Υπάρχουν χιλιάδες γνωμικά που φτιάχνουν έναν κόσμο γεμάτο ευτυχία, χωρίς κακία και άσχημες σκέψεις. Είναι αυτά τα αποφθέγματα, τα οποία γεμίζουν τις μέρες μας με χρώματα μεταξύ κόκκινου και άσπρου. Αλήθεια όμως, ποια αποφθέγματα ανοίγουν την πόρτα της ευτυχίας; Σήμερα το LoveLife, επιλέγει για σένα και για την ευτυχία σου, τρία γνωμικά. Από αυτά που θα τα σκαλίζεις και εν τέλει θα βρίσκεις ένα σωρό αιτίες για να χαμογελάς και να ευτυχείς!

Θανάσης Βέγγος, Έλληνας ηθοποιός

Ποια αποφθέγματα ανοίγουν την πόρτα της ευτυχίας; Ένα από αυτά είναι μια ξεχωριστή ατάκα του Θανάση Βέγγου. Πρόκειται για μια ατάκα που δίνει το έναυσμα να αγαπήσουμε περισσότερο τα μικρά και όμορφα, ασήμαντα για κάποιους, πράγματα.

«Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά ευτυχία είναι ένα ζευγάρι χέρια, δυο χέρια. Αυτά θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμίσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν. Θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν. Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις κι εσύ όσο μεγαλώνεις».

Το να έχουμε λίγα πράγματα και καλά στη ζωή μας, είναι το καλύτερο. Όπως ανέφερε και ο Θανάσης Βέγγος, δυο χέρια είναι αρκετά για να είναι κάποιος ευτυχισμένος. Η φροντίδα και η αγάπη, κυρίως με πράξεις έχουν πάντα ένα όμορφο αποτέλεσμα. Την ευτυχία.

Μεγαλώνοντας, διαπιστώνει κανείς, ότι τα πολλά χέρια, σε κάνουν να μαραίνεσαι. Τα «χέρια» μπορεί να είναι αντικείμενα ή και άτομα που δεν «κάνουν» για μας. Απλά τα έχουμε στη ζωή μας γιατί πρέπει, ή γιατί συνηθίσαμε να μένουμε μαζί τους.

Joseph Campbell, Αμερικανός δάσκαλος

Ακολουθώντας την ευτυχία σου, το δρόμο δηλαδή που σε κάνει να ξεχωρίζεις, μπορείς να νικήσεις τα πάντα. «Ακολούθησε την ευτυχία σου και το σύμπαν θα σου ανοίξει πόρτες, εκεί που υπήρχαν μόνο τείχη».

Αυτό το δυνατό «χαστούκι», που κρύβεται μέσα από το συγκεκριμένο γνωμικό του Joseph Campbell, κάνει τον κάθε αναγνώστη να προβληματιστεί. Να αφήσει τις βαρετές σκέψεις που τον εμποδίζουν για να μπορεί να ευτυχίσει. Το απόφθεγμα αυτό, μπορεί να γίνει η αρχή κάποιου μισοτελειωμένου ονείρου και στόχου.

Η ευτυχία σε κάνει πάντα να νικάς. Όσο καιρό κι αν πάρει ο αγώνας για την ευτυχία σου, όσο κι αν πεις «κουράστηκα», «δεν μπορώ άλλο», η κορυφή σε περιμένει. Και οφείλεις να αντέξεις, όπως αντέχει και η ευτυχία.

Ποια αποφθέγματα ανοίγουν την πόρτα της ευτυχίας;

Νίκος Καζαντζάκης, Έλληνας συγγραφέας

«Ό, τι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι. Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα». Τέτοια αποφθέγματα ανοίγουν την πόρτα της ευτυχίας. Κάνουν τον άλλο, να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Να αρπάξει τις ευκαιρίες, να γίνει αγρίμι και να φωνάξει δυνατά και καθαρά, όλα αυτά που επιθυμεί.

Η λαχτάρα δεν ταιριάζει καθόλου με τη μετριότητα. Ούτε καν στη σκέψη. Γιατί η λαχτάρα όταν γίνει πλέον ευτυχία, καίει αμέσως την εμφάνιση της μετριότητας. Η ευτυχία είναι για όλους, όπως και το δικαίωμα της λαχτάρας.

Τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την ευτυχία «μέτρια». Επίσης, δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ευτυχία. Γιατί όταν λαχταράς κάτι τόσο πολύ και σε κάνει απίστευτα ευτυχισμένο, ισχύει πάντα το ίδιο στοιχείο. Το αυθεντικό χαμόγελο.

Ποια αποφθέγματα ανοίγουν την πόρτα της ευτυχίας;

Αλήθεια, η ευτυχία μπορεί να κάνει τα πάντα. Ακόμα και να σπάσει όσα εμπόδια υπάρχουν στο δρόμο σου. Μπορεί, αρκεί να πιστέψεις σ’ αυτήν και να μην την πληγώσεις αφήνοντάς την στη μέση. Μπορείς να τη δημιουργήσεις, να τη κτίσεις και να την ολοκληρώσεις. Και μετά να την επιδιορθώσεις και αν χρειαστεί να την ξανακτίσεις.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.