Κι αν η ζωή μας ήταν όλο μέλι-γάλα, κι αν όλα κυλούσαν τόσο ήρεμα κάθε λεπτό, δε θα ήταν όλα βαρετά;  Πώς θα γινόμασταν πιο δυνατοί και πιο αισιόδοξοι;  Πώς;  Αν όλα ανεξαιρέτως, σε όλους τους τομείς της ζωής ήταν «τακτοποιημένα» και χωρίς εμπόδια;  Λένε πως η ζωή είναι μυστήρια και περιπετειώδης.  Γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε πάντοτε τα μάτια μας ανοικτά.  Αυτό μας βοηθά να σκαλίζουμε το κάθε τι, να ζούμε την κάθε στιγμή μας και να σταματάμε το χρόνο…όπου εκεί χρειάζεται. 

Λένε πως η ζωή είναι μυστήρια

Πολλά ποιήματα και αποφθέγματα γράφτηκαν στην ιστορία για το νόημα της ζωής. Είναι γεγονός πως η ζωή έχει τα πάνω κάτω και αυτό δε μπορεί να το αλλάξει κανείς. Η ουσία, όπως πολλές φορές γράψαμε, δεν είναι στο να υπάρχεις αλλά στο να ζεις πραγματικά. Επειδή θέλεις, επειδή μπορείς, επειδή επιθυμείς να ρισκάρεις, να δοκιμάσεις, να γευτείς και να παλέψεις. Λένε πως η ζωή είναι μυστήρια. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Σήμερα, μέσα από δύο αποφθέγματα, υπενθυμίζουμε ότι όλα μπορούν να γίνουν σ’ αυτή τη μυστήρια και περιπετειώδη ζωή. Όλα μπορούν να αλλάξουν. Είτε αυτό είναι καθημερινότητα, αποτυχίες και ήττες.

Μανώλης Δουκίδης, Έλληνας συγγραφέας

«Η πραγματική ζωή αρχίζει εκεί που σταματά η βολεμένη καθημερινότητα». Αλήθεια, ποτέ δεν είναι αργά να ρισκάρεις για σένα και για τον μέλλον σου. Άφησε πίσω σου ό, τι σου καίει τις στιγμές και κάνε ό, τι περνάει από το χέρι σου για να απομακρυνθείς από τη «βολεμένη καθημερινότητα». Και τότε θα διαπιστώσεις πως με την απόφασή σου αυτή θα ζήσεις πραγματικά. Ανακάλυψε καινούργια πράγματα, ταξίδεψε, κάνε πράγματα για σένα, γνώρισε νέο κόσμο και άνοιξε τα φτερά σου. Σταμάτα να πληγώνεις τον εαυτό σου με να βολεύεσαι. Άσε τα βολέματα στην άκρη και ζήσε πραγματικά.

Paulo Coelho, Βραζιλιάνος συγγραφέας

Πολλές φορές όταν πια η ρουτίνα ξεκινάει να κυριαρχεί στη ζωή μας, ξεχνάμε τα πιο μικρά, αλλά σημαντικά. Ποτέ δεν είναι αργά όμως να αναποδογυρίσεις τα πάντα. Άλλωστε, λένε πως η ζωή είναι μυστήρια. Πώς γίνεται αντιληπτό; Με το να σταματάς το χρόνο και να ζεις αληθινά. Ο Βραζιλιάνος συγγραφέας Paulo Coelho, έγραψε το εξής: «Η ζωή είναι μικρή. Να φιλάς αργά, να γελάς τρελά, να αγαπάς αληθινά και να συγχωρείς γρήγορα». Ένα φιλί, μια τρελή στιγμή, ένα «σ’ αγαπώ» και μια «συγνώμη», μπορούν να θεωρηθούν μικρά στοιχεία μιας καθημερινής μέρας. Πόση όμως δύναμη και πόση ουσία κρύβουν μέσα τους; Προπάντων, όταν γίνονται και λέγονται αληθινά; Υιοθέτησε λοιπόν, ταυτόχρονα, αυτά τα μικρά-σημαντικά και πράξε τα με όλη σου την ενέργεια και αγάπη.

Θα διαπιστώσεις πόσο σπουδαία είναι η ζωή και πόσο μυστήρια είναι…μιας και κρύβει ένα σωρό μικρά-σημαντικά. Μικρά-σημαντικά τα οποία αν τα σκαλίσεις θα καταλάβεις ότι η αξία τους είναι η πιο μεγάλη στη γη.

Λένε πως η ζωή είναι μυστήρια

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!