Τα σχολεία κλείνουν σύντομα για δύο εβδομάδες την περίοδο των γιορτών. Οι ώρες πολλές και τα παιδιά βαριούνται στο σπίτι. Ο χειμώνας δεν προσφέρεται για ιδιαίτερες εξορμήσεις ειδικά όταν βρέχει. Ας κάτσουμε λοιπόν στο σπίτι και να γίνουμε πάλι παιδιά. Παιχνίδια με τα παιδιά λοιπόν η λύση…

Παίξτε επιτραπέζια

Η πιο παλιά και αποτελεσματική μέθοδος απασχόλησης και απεικόνισης του μυαλού των παιδιών. Υπάρχουν παιχνίδια στα οποία αναγκάζεται το παιδί να ακονίσει το μυαλό του όπως η Monopoly, ή ακόμα παιχνίδια όπως το Scrabble στα οποία μαθαίνει καλύτερα τη γλώσσα του. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν παιχνίδια που μας βάζουν στη διαδικασία να βρούμε ένα γρίφο ή να λύσουμε ένα μυστήριο. Ας κάτσουμε λοιπόν γύρω από ένα τραπέζι και ν’ αφοσιωθούμε στο παιχνίδι.

Λύστε παζλ

Τα παζλ είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος να κάνουμε τα παιδιά μας να μάθουν να συγκεντρώνονται. Για παιδιά ζωηρά ή αεικίνητα είναι το καλύτερο φάρμακο που θα τα βοηθήσει στην αυτοσυγκέντρωσή τους.

Ζωγραφίστε ή φτιάξτε κατασκευές

Η ζωγραφική είναι μια πολύ καλή απασχόληση για τα παιδιά. Δεν χρειάζεται να είναι ταλέντα για να ζωγραφίσουν. Λίγα χρώματα και μπογιές μπορούν ν’ απασχολήσουν όλη την οικογένεια. Οι κατασκευές επίσης είναι κάτι που αρέσει σε όλα σχεδόν τα παιδιά. Υπάρχουν μοτίβα στο διαδίκτυο για να φτιάξετε διάφορα χειροποίητα κουτάκια, στολίδια και κάθε λογής αντικείμενο.

Παίξτε κρυφτό!

Ναι καλά διαβάσατε. Το κλασικό παιχνίδι που όλοι παίξαμε σαν παιδιά, αρέσει σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα χρόνια. Χρησιμοποιήστε τις γωνιές του σπιτιού για κρυψώνες και παίξετε με τα παιδιά κρυφτό. Να είστε σίγουροι πως θα εκπλαγείτε από τη φαντασία τους στο να βρίσκουν κρυψώνες.

Μικρές όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας. Αυτά θα θυμούνται όταν μεγαλώσουν από την παρουσία μας στο σπίτι. Τα μικρά μα σημαντικά που τους προσφέραμε.

Γιατί όπως λέει κι’ ο Νιόνιος: «Πως να κρυφτείς απ’ τα παιδιά… έτσι κι’ αλλιώς τα ξέρουν όλα…»

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!