Η ζωή είναι τόσο όμορφη για να μην ονειρευόμαστε και να αγαπούμε. Άλλωστε όπως έγραψε κάποτε και ο Έλληνας ποιητής Τάσος Λειβαδίτης, «ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει…». Γιατί λοιπόν να σκορπίζουμε τις μέρες και τις νύχτες μας χωρίς να νιώθουμε κάποιον κοντά μας; Είτε αυτός είναι σύντροφος, αγαπητός φίλος, οικογένεια και γνωστοί.

Εμπνευσμένοι λοιπόν, σήμερα από τον μουντό αυτό καιρό, συνάμα πολύ ρομαντικό, μοιραζόμαστε μαζί σας, τρία από τα πολλά γνωμικά που έμειναν στην ιστορία. Τα μοιραζόμαστε γιατί «ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει…»!

«Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει…»

Martin Luther King, Αφροαμερικανός ηγέτης

«Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να διώξει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό», είπε κάποτε ο Martin Luther King. Αλήθεια πόσο έντονα συναισθήματα προκαλούν αυτά τα λόγια; Τέσσερις μικρές προτάσεις, γεμάτες νόημα. Το φως λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει η αιτία για να απομακρυνθεί το μαύρο από τις ζωές μας και τις ζωές των γύρω μας. Μπορεί να είναι η ελευθερία, η ειρήνη, ένα άγγιγμα τρυφερό και μια καλή κουβέντα. Ας μη ξεχνάμε ότι γινόμαστε άνθρωποι, όταν μέσα μας το μίσος και τα αρνητικά επίθετα δε μας κυριεύουν.

Νίκος Καζαντζάκης, Έλληνας συγγραφέας και ποιητής

Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι η φύση προσφέρει πολλά στον κάθε άνθρωπο. Το ίδιο και ένα ζώο, ακόμα και ένα παιδί. Ο Νίκος Καζαντζάκης έγραψε ότι «όσο θα υπάρχουν στον κόσμο παιδιά, ζώα και λουλούδια, μη φοβάστε τίποτα. Όλα θα πάνε καλά!». Και είχε απόλυτο δίκιο. Πόσο αλλάζει η διάθεσή μας όταν μετά από ένα τσακωμό πάμε βόλτα στη φύση; Σε πιο βαθμό «μεταμορφωνόμαστε», όταν ένα παιδί μας χαμογελάει ή μας μιλάει; Πόσο μάλλον όταν ένας σκύλος ή ένας γάτος θέλει να παίξει μαζί μας; Να μη φοβόμαστε τίποτα λοιπόν, γιατί όσον αυτά υπάρχουν, θα υπάρχουμε μαζί τους.

«Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει…»

Αλκυόνη Παπαδάκη, Ελληνίδα συγγραφέας

«Η ζωή είναι μία ανηφόρα, αλλά η θέα της είναι πανέμορφη». Αυτό έγραψε η Αλκυόνη Παπαδάκη και θα μείνει για αιώνες στα χαρτιά και στις καρδιές των ανθρώπων. Πρόκειται για ένα απόφθεγμα το οποίο σχηματίζει το νόημα και την ουσία όλης της ζωής. Η προσπάθεια μας να πετύχουμε ένα στόχο και το αποτέλεσμα που εμείς επιθυμούμε μπορεί να μη συμβαδίζουν. Παρ’ όλο τον αγώνα για να βγούμε ψηλά, κυνηγώντας το όνειρο, στο τέλος μπορεί να στραβοπατήσουμε. Όμως, όταν βρούμε εμπόδια στο δρόμο μας ή στιγμές πόνου και θλίψης, θα διαπιστώσουμε ότι μέσα μας, με το πέρασμα του καιρού γινόμαστε πιο δυνατοί. Όταν πια έρθει η άσπρη μέρα θα εισπράξουμε τη σημασία αυτής της πελώριας ανηφόρας. Θα συνειδητοποιήσουμε κάτι που τόσο καιρό δε διαπιστώναμε. Ότι «η ζωή είναι μία ανηφόρα, αλλά η θέα της είναι πανέμορφη». Το αποτέλεσμα της επιτυχίας και το χαμόγελό μας είναι η «θέα της ζωής».

 

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!

«Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει…»