Στην σύγχρονη εποχή, μέχρι το τέλος του 2019 όταν αναπάντεχα εμφανίστηκε η πανδημία του κορωνοϊού, είχε αναποδογυριστεί ο πίνακας των αξιών της ζωής. Το αγαθό της υγείας αξιολογείται ξανά σαν το πρώτιστο και ύψιστο αγαθό του ανθρώπου. Τα καλύτερα αποφθέγματα για την Υγεία

Πώς να μην είναι το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής καθ’ ότι είναι ο παράγων εκείνος που υπολογίζει, ορίζει καθορίζει και προσδιορίζει την φυσική, ψυχολογική όπως και την πνευματική μας κατάσταση.

Μέσα από αυτή την «δοκιμασία» που περνούμε καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο, να βοηθούμε ο ένας τον άλλο για να το ξεπεράσουμε.

Η δύναμη της αγάπης και της συμπόνιας

Είδαμε ότι αν υπάρχει κάτι μεταδοτικότερο απ’ αυτόν τον θανατηφόρο και ύπουλο ιό, αυτό είναι η αγάπη και η συμπόνια, των οποίων τη δύναμη μας δείχνουν απέναντι στις αντιξοότητες. Οι μικρές πράξεις καλοσύνης, συμπόνιας και αλληλεγγύης που βοήθησαν στην εξάπλωση της ελπίδας.

Αδιαμφισβήτητα η υγεία είναι το πολυτιμότερο δώρο που μας έκανε η ζωή. Ας το εκτιμήσουμε. Ας μην είμαστε αχάριστοι.

Η σημασία της πρόληψης

Η πρόληψη αποτελεί τον βασικό παράγοντα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου μας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας. Ο ίδιος ο Ιπποκράτης, ο Πατέρας της Ιατρικής, επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στην πρόληψη των ασθενειών και τόνιζε, «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».

Χωρίς καλή υγεία ο άνθρωπος δεν είναι ευτυχισμένος. Επιπλέον, η υγεία είναι συνδεδεμένη άμεσα και με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. «Ένας υγιής ζητιάνος είναι πιο ευτυχής από έναν άρρωστο βασιλιά», έγραψε ο Σοπενχάουερ.


Τα καλύτερα αποφθέγματα για την Υγεία

Ακολουθούν τα καλύτερα αποφθέγματα όλων των εποχών για την σωματική και ψυχική μας υγεία, καθώς και τις διατροφικές μας συνήθειες που είναι άμεσα συνυφασμένες:

 

Η τροφή, να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου, να είναι η τροφή σου.

Ιπποκράτης

 

Αν μπορούσαμε να δώσουμε σε κάθε άτομο την σωστή ποσότητα διατροφής και άσκησης – ούτε πολύ λιγότερη, ούτε πολύ περισσότερη – τότε θα είχαμε βρει τον ασφαλέστερο τρόπο για την Υγεία.

Ιπποκράτης

 

Οι φυσικές δυνάμεις που έχουμε μέσα μας, είναι οι πραγματικοί θεραπευτές της νόσου.

Ιπποκράτης

 

Ένας σοφός άνθρωπος πρέπει να θεωρεί ότι η υγεία είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη ευλογία, και να μάθει πώς μπορεί με την ίδια του τη σκέψη, να αντλεί όφελος από την ασθένειά του.

Ιπποκράτης

 

Είναι η υγεία που είναι πραγματικός πλούτος κι όχι τα κομμάτια από χρυσό και ασήμι.

Μαχάτμα Γκάντι

 

Το ανθρώπινο σώμα είναι το καλύτερο έργο τέχνης.

Jess C. Scott

 

Ένα αδύνατο, υγιές σώμα, είναι η καλύτερη επιβεβαίωση της μόδας

Jess C. Scott

 

Μια υγιής στάση ζωής είναι μεταδοτική, αλλά μην περιμένεις να ανταποκριθούν όλοι σ’αυτό. Εσύ, όμως, να παραμείνεις φορέας.

Tom Stoppard

 

Ο ύπνος είναι σαν τη χρυσή αλυσίδα, που κρατά δεμένη σφιχτά την υγεία,  με το σώμα μας.

Thomas Dekker

 

Χωρίς υγεία, η ζωή δεν είναι η ζωή.

Βούδας

 

Υπάρχει μία παρηγοριά στην ασθένεια. Και αυτή είναι η πιθανότητα ότι μπορεί να ανακάμψετε, και μάλιστα να είστε σε καλύτερη θέση, απ΄ ότι ήσασταν πριν.

Henry David Thoreau

 

Ξέρετε, όλα αυτά που έχουν πραγματική σημασία είναι, οι άνθρωποι που αγαπάμε να είναι ευτυχισμένοι και υγιείς. Όλα τα άλλα είναι απλά τρούφα στο παγωτό.

Paul Walker

 

Το να έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες μέρα τη μέρα, οι προκλήσεις είναι απλώς τα κλειδιά για να πετύχετε τη σωστή διαχείριση των προβλημάτων σας,  κάτι που είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό για να ζει κανείς μια ευτυχισμένη, υγιή και ικανοποιητική ζωή.

Marilu Henner

 

Η υγεία δεν εκτιμάται, μέχρι τη στιγμή που έρχεται η αρρώστια.

Thomas Fuller

 

Το να πηγαίνει ο άνθρωπος νωρίς το βράδυ για ύπνο και να σηκώνεται νωρίς το πρωί, τον κάνει υγιή, πλούσιο και σοφό.

Benjamin Franklin

 

Το να κρατάμε το σώμα μας σε καλή υγεία και φυσική κατάσταση, είναι καθήκον … Διαφορετικά, δεν θα ήμασταν σε θέση να κρατήσουμε το μυαλό μας ισχυρό, καθαρό και σαφές.

Βούδας

 


Τα καλύτερα αποφθέγματα για την Υγεία

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.