Η πένα, σήμερα, παίρνει το ρόλο της ευτυχίας και σχηματίζει ένα πελώριο χαμόγελο στις στιγμές της μέρας. Γιατί όπως κατάλαβα με το πέρασμα του καιρού «την ευτυχία τη δημιουργείς» και ποτέ σου δεν τη βρίσκεις έτοιμη. Σήμερα λοιπόν, φτιάχνουμε τη διάθεσή μας, με το γράψιμο και το διάβασμα. Για τη δική μας ευτυχία. Δημιουργούμε την ευτυχία μας.

«Την ευτυχία τη δημιουργείς»

Τι πάει να πει ευτυχία τελικά;

Ευτυχία είναι ένα χάδι, μια αστεία στιγμή, ένα πεταχτό-δυνατό γέλιο και μια άσπρη γραμμή στο μαύρο σύννεφο. Δεν είναι το χρήμα, δεν είναι οι στημένες φάσεις και τα ψεύτικα χαμόγελα. Είναι να αισθάνεσαι κάτι τόσο δυνατά όσο μια αστραπή στον ουρανό. Γι’ αυτό σήμερα λοιπόν, ζούμε, αισθανόμαστε και «μαζεύουμε» για σας δύο αποφθέγματα για την ευτυχία. Ποτέ δεν είναι αργά να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο της μέρας σου και να διαβάσεις αποφθέγματα, γραμμένα με πάθος για τη ζωή.

Μάρκος Αυρήλιος, Ρωμαίος Αυτοκράτορας

Όπως αναφερθήκαμε νωρίτερα «την ευτυχία τη δημιουργείς» και δεν μπορείς να τη βρεις έτοιμη, χωρίς ατέλειες. Πρέπει να παλέψεις, να ερευνήσεις και να δώσεις έμφαση στην ευτυχία. Και «να θυμάσαι πάντα τούτο: πως δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνουν τη ζωή ευτυχισμένη». Αυτό είπε κάποτε, ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας, Μάρκος Αυρήλιος και είχε απόλυτο δίκιο. Πώς οι δύο φράσεις συνδέονται μεταξύ τους; «Την ευτυχία τη δημιουργείς», άρα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ τι σε κάνει ευτυχισμένο. Ίσως να’ ναι πρόσωπα, αντικείμενα, ζώα ακόμα και λέξεις. Ελάχιστα και καλά. Γι’ αυτό «δε χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνουν τη ζωή ευτυχισμένη». Εσύ επιλέγεις, εσύ δημιουργείς και εσύ κρίνεις.

Miguel de Cervantes Saavedra (Μιγκέλ Ντε Θερβάντες)

Όλοι γνωρίζουμε τον Ισπανό συγγραφέα του «Δον Κιχώτη». Κάποτε έγραψε ότι «πολύ σπάνια συμβαίνει η ευτυχία να είναι τόσο ολοκληρωμένη και να μη φέρνει μαζί της έστω και ελάχιστη θλίψη». Είχε δίκιο τελικά; Αν και μιλάμε για τον 16ο και 17ο αιώνα φαίνεται ότι η ζωή ήταν και είναι ίδια για όλους μας. Το γαλάζιο στον ουρανό υπάρχει, μα έρχεται το γκρίζο σύννεφο, μα καταλήγει στο ουράνιο τόξο. Όπως και η ζωή μας. Οι άσπρες στιγμές, οι γκρίζες και πάλι οι άσπρες ή οι μπεζ.

Για να ζήσουμε αληθινά και να νιώσουμε την ευτυχία πρέπει να αποδεχτούμε και τα καλά και τα κακά. Και τα γκρίζα και τα άσπρα της ζωής μας. Τότε πια θα είμαστε ολοκληρωμένοι και συνειδητοποιημένοι. Θα ρίξουμε το χαμόγελό μας, θα κάνουμε σχέδια για την επόμενη βδομάδα και θα αγκαλιάσουμε. Θα φιλήσουμε, θα ερωτευτούμε πρόσωπα, στιγμές και γέλια και θα ζήσουμε την ευτυχία. Ή μάλλον θα την δημιουργήσουμε. Γιατί όταν θέλουμε…όλα τα μπορούμε!

 

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!

«Την ευτυχία τη δημιουργείς»