Με αυτό το γνωμικό μεγαλώνουν γενιές και γενιές. Σκιαγραφείται σε δέκα λέξεις η ευθύνη του καθενός από εμάς να κυνηγήσουμε τα όνειρά και το μέλλον μας. Επειδή αξίζουμε. Επειδή τα όνειρα είναι σκορπισμένα κομμάτια του μέλλοντός μας. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους. Και αν δεν είσαι ένας από αυτούς, καιρός είναι να γίνεις.

«Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους»

Αυτό έγραψε η σύζυγος του 32ου Προέδρου των ΗΠΑ, Franklin D. Roosevelt. Το αν είχε δίκαιο ή όχι, ο κάθε ένας έχει την ευκαιρία διαβάζοντάς το, να το σκαλίσει και να σκεφτεί τι μπορεί να προσφέρει του αυτό το γνωμικό.

Τα όνειρα είναι κομμάτια πάζλ. Δημιουργούνται μετά από πολύωρες σκέψεις, προβληματισμούς και εμπόδια. Μετά κτίζονται και εν τέλει ενώνονται. Ένα όνειρο, ένας στόχος δεν πραγματοποιείται την ίδια στιγμή. Γίνεται μετά από πολύ κόπο και μόχθο.

Αν λοιπόν πιστέψεις στο ότι μπορεί να γίνει, τότε κέρδισες το στοίχημα της ζωής. Το μέλλον πλέον σου ανήκει. Και δεν υπάρχει τίποτα απολύτως να σε φοβίζει.

«Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους»

Άρπαξε το χέρι του μέλλοντος

Πίστεψε στα όνειρά σου και θα δεις το μέλλον να σε χαιρετάει, θέλοντας να το αρπάξεις από το χέρι. Το μέλλον θα σου χαρίσει στιγμές, κάποιες λυπητερές, κάποιες άλλες χαρούμενες.

Πίστεψε σ’ αυτές, μη διστάσεις, μην αλλάξεις κατεύθυνση. Γιατί το μέλλον πλέον σου ανήκει. Στην πορεία θα γνωρίσεις πολλά, αν δεν τα γνώρισες ήδη. Θα έχεις όμως συνοδοιπόρο τα όνειρά σου. Αυτά που θα σε υπενθυμίζουν πως αξίζεις και πως μπορείς.

Ποτέ δεν είναι αργά, αγαπητέ αναγνώστη, να πάρεις ένα χαρτί και το γεμίσεις με πράξεις και όνειρα που θες να πετύχεις.

Μόνο ένα πράγμα να έχεις στο νου σου

Η δυσκολία όμως αυτής της πίστης, είναι να αποδεχτείς πως τίποτα δε θα γίνει, αν δεν προσπαθήσεις και αν δεν λυγίσεις. Να παλεύεις με το χρόνο όσο μπορείς και όποτε μπορείς. Να παίρνεις βαθιές αναπνοές και να χαμογελάς με την κάθε ήττα και νίκη σου.

Και να είσαι σίγουρος πως θα πετύχεις. Θα βγεις στην κορυφή που ονειρευόσουν, ίσως χρόνια τώρα πριν. Θα χαιρετάς εσένα, το τότε διστακτικό παιδί, και θα του κλείνεις το μάτι γλυκά.

Το μέλλον πλέον σου ανήκει. Επειδή ονειρεύεσαι, επειδή έχεις κάτι να διδάξεις στους γύρω σου.

«Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους»

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.