Το καλύτερο γιατρικό μιας μουντής ημέρας είναι βεβαίως το να δεις και να εκτιμήσεις το μεγαλείο της φύσης. Άλλωστε από αυτήν έχεις προέλθει και σε αυτήν μπορείς ανά πάσα στιγμή να βρεις αποκούμπι.

Ατάκες οι οποίες αναδεικνύουν ακριβώς το πόσο πλούσια είναι η φύση είναι οι εξής:

«Κάποιοι περπατούν στη βροχή και κάποιοι απλά βρέχονται»

Με την φράση του, ο Roger Miller αναφέρεται στην διαφορετική οπτική γωνιά που υπάρχει σε διάφορες περιπτώσεις της καθημερινότητάς σου. Ομοίως βεβαίως και στη φύση. Ιδιαίτερα όταν τα σημάδια της κάνουν την παρουσία τους. Είτε με τη μορφή βροχής, είτε με τη μορφή ανέμου, είτε με τη μορφή φωτός. Το πως επιλέγεις να προσεγγίσεις καθένα από αυτά είναι θέμα διάθεσης, αλλά πολύ περισσότερο επιλογής. Γι’ αυτό και κάποιος μπορεί να χορέψει ανέμελα στη βροχή. Ενώ κάποιος άλλος να τρέξει να βρει κάλυψη. Η διαφορά στην προσέγγιση αποτελεί και λόγο ύπαρξης όσον αφορά το μεγαλείο της φύσης.

«Μόλις η θάλασσα κάνει τα μαγικά της, σε κρατάει κοντά της για πάντα»

Λίγοι άνθρωποι έχουν εξερευνήσει το υδάτινο στοιχείο όσο ο Γάλλος Jacques Cousteau. Επομένως ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι τη μαγεία του να βρίσκεσαι στα ανοικτά με βάρκα… την ελπίδα. Τόσο στα βιβλία, όσο και στα ντοκιμαντέρ του ο Γάλλος θαλασσοπόρος εξύμνησε τη μαγεία της θάλασσας. Την οποίαν μπορεί να μην έχεις τον εξοπλισμό να εξερευνήσεις εις βάθος, ωστόσο ακόμη και ένας σύντομος περίπατος δίπλα της, θα σε ανανεώσει. Κάτι το οποίο σαν μεσογειακός λαός, μπορούμε να απολαύσουμε ολόχρονα.

«Κάθε λουλούδι είναι μια ψυχή η οποία ανθίζει στη φύση»

Ακόμη και ένα ουράνιο τόξο μπορεί να ζηλέψει την ποικιλία στην παλέτα χρωμάτων στη φύση. Μπορεί το πράσινο χρώμα να κυριαρχεί ωστόσο οι αντιθέσεις έρχονται να δημιουργήσουν ένα μαγικό σκηνικό. Τέτοιο το οποίο μπορεί να αγκαλιάσει τη ψυχή και να σε βοηθήσει να αφήσεις πίσω προβλήματα και σκοτούρες. Μην ξεχνάς λοιπόν να επιστρέφεις από εκεί όπου πραγματικά γεννήθηκες.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.