Σήμερα το LoveLife επιλέγει για σένα 3 σπουδαία γνωμικά που δεν πρέπει ν’ αφήνεις στο περιθώριο. Τα αποφθέγματα όπως η ποίηση και η λογοτεχνία, κάνει τον άνθρωπο πιο σοφό. Δίνουν πάντοτε την άλλη πλευρά του νομίσματος και ανοίγουν πόρτες στη μυστήρια αυτή ζωή.

Ποια γνωμικά δεν πρέπει ν’ αφήνεις στο περιθώριο του μυαλό σου;

Τα γνωμικά είναι πολλά, από σπουδαίους διανοούμενους. Αυτή τη φορά μοιραζόμαστε 3 από αυτά τα γνωμικά, που όταν τα διαβάζεις γουρλώνεις τα μάτια και αγαπάς περισσότερο τη ζωή.

Αφορούν τη ζωή, το ταξίδι και τη δύναμη της θέλησης.

3 σπουδαία γνωμικά που δεν πρέπει ν' αφήνεις στο περιθώριο

Blaise Pascal, Γάλλος στοχαστής

«Μην προσπαθείς να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου. Καλύτερα πρόσθεσε ζωή στα χρόνια σου», έγραψε κάποτε ο Blaise Pascal.

Το νόημα της ζωής, αλήθεια, δεν είναι να ζεις αιώνια και να υπάρχεις απλά. Είναι να νιώθεις πως ζεις πραγματικά και κάθε φορά που σκέφτεσαι και αναπολείς, να σκας χαμόγελα και να γελάς δυνατά.

Πολλοί, φοβούνται να μεγαλώσουν προσπαθώντας «να προσθέτουν χρόνια στη ζωή τους», αφήνοντας στην άκρη τη σημασία της ζωής. Το σημαντικό είναι να μετράς τις στιγμές της ζωής με χαμόγελα, με όμορφα χαμογελαστά πρόσωπα, με εμπειρίες και με δράσεις.

Τα χρόνια περνάνε, μα αλήθεια τι έκανες και τι δεν έκανες ακόμα; «Πρόσθεσε ζωή στα χρόνια σου» και ζήσε τη ζωή, αληθινά.

Robert Louis Stevenson, Σκωτσέζος συγγραφέας

Ο Σκωτσέζος συγγραφέας, Robert Louis Stevenson, μεταξύ άλλων έγραφε ένα γνωμικό για τη ζωή και για το ταξίδι της, γεμάτο μηνύματα. «Δεν ταξιδεύω για να πάω κάπου αλλά για να πάω. Ταξιδεύω για χάρη του ταξιδιού. Το ζήτημα είναι να μετακινείσαι». Προσωπικά, αυτό το απόφθεγμα μπορεί να εξηγηθεί με δύο τρόπους.

Πρώτον, όταν το διαβάζει κάποιος έρχεται στο μυαλό η λέξη «ταξίδι». Το να ταξιδέψει κάποιος δηλαδή σε κάποιο άλλο μέρος. Αναφέρεται στη σημασία του, έστω κι αν η εξήγηση είναι σε είκοσι λέξεις. Σκοπός κάποιου ταξιδιού δεν είναι απλά για να παρευρεθούμε εκεί. «Ταξιδεύουμε για χάρη του ταξιδιού». Για το τι θα προσφέρει, για τις γνώσεις που θα δώσει. «Μετακινούμαστε» και κυρίως δε μένουμε σταθεροί.

Από την άλλη, μπορεί να τεκμηριωθεί και αλλιώς, με αναφορά στο ταξίδι της ζωής. Το να μένουμε σταθεροί και να νιώθουμε ολοκληρωμένοι χωρίς να κάνουμε βήματα βελτίωσης και εξέλιξής μας δεν κάνει καλό. Το ταξίδι της ζωής, είναι όμορφο, όσο κι αν κάποιες φορές δεν το πιστεύουμε.

Μας δυναμώνει, μας διδάσκει πολλά και κυρίως μας κάνει ανθρώπους, αληθινούς.

3 σπουδαία γνωμικά που δεν πρέπει ν' αφήνεις στο περιθώριο

Niccolò Machiavelli, Ιταλός πολιτικός και φιλόσοφος

«Όταν η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες». Αυτό έγραψε ο γνωστός φιλόσοφος και πολιτικός Machiavelli και πραγματικά διαβάζοντάς το, με το πέρασμα του καιρού, αντιλαμβάνεται κανείς τη δύναμη της θέλησης.

Το «θέλω» είναι μια απίστευτα δυνατή λέξη που ο καθένας πρέπει να προσθέσει στο λεξιλόγιο του. Και στις ήττες και στις νίκες. Γιατί «όταν η θέληση είναι μεγάλη», τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ακόμα και «οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες».

Γιατί όταν το «θέλω» και το «μπορώ» γίνουν ένα, γίνονται όλα τα αδύνατα, δυνατά.

Αυτά ήταν 3 σπουδαία γνωμικά που δεν πρέπει ν’ αφήνεις στο περιθώριο στην καθημερινότητα σου. Προτού σηκωθείς από το κρεβάτι και ξεκινήσεις τη μέρα σου, ρίξε μια ματιά σ’ αυτά. Χαμογέλασέ τους και πίστεψε σ’ αυτά. Ύστερα, μπορείς να τα υιοθετήσεις και να έχεις μια ζωή…αλλιώτικη!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.