Η αύξηση της παραγωγικότητας είναι ένα συχνό ζητούμενο στην καθημερινότητά μας. Θέλουμε να είμαστε πιο παραγωγικοί και με μεγαλύτερη απόδοση σε ό,τι κι αν κάνουμε. Γι’ αυτό και συχνά ψάχνουμε για τρόπους που μπορούν να μας κρατάνε σε εγρήγορση. Ενα μυστικό για αύξηση της παραγωγικότητας, είναι να είσαι οργανωμένος.

 

Γιατί η οργάνωση είναι τόσο σημαντική

Όταν έχεις ένα πλάνο που θα ακολουθήσεις μέσα στην ημέρα, ξέρεις ως επί το πλείστον πώς αυτή θα κυλήσει. Φυσικά και πάντα θα προκύπτει όλο και κάτι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ξέρεις γενικά τι μπορείς να κάνεις.

Οταν οργανώνεσαι από πριν, έχεις λιγότερο άγχος. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μένεις τελευταία στιγμή για να κάνεις αυτά που πρέπει. Και όταν ακολουθείς κάποιο πλάνο, τότε γενικά ξέρεις και πόσο χρόνο χρειάζεσαι για διεκπεραίωση μιας εργασίας, άρα μπορείς να κάνεις καλύτερη διαχείρηση χρόνου.

 

Κέρδος ο χρόνος

Στις μέρες μας, ο πλείστος κόσμος αναζητά περισσότερο χρόνο. Οταν οργανώσει όμως από πριν την ημέρα του, τότε αυτόματα κερδίζει χρόνο. Είναι πολύ πιο παραγωγικό να αφιερώσεις κάποιο χρόνο για να ετοιμάσεις ένα πλάνο, παρά να λειτουργείς αυθόρμητα. 

Ετσι, και τυχόν προβλήματα θα προβλέψεις και μετά δεν θα σκέφτεσαι για το πώς να αντεπεξέλθεις. Είναι πολύ σημαντικό για την παραγωγικότητά σου να έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να πετύχεις όσα στοχεύεις. Μετά, όλες σου οι έννοιες θα στρέφονται στη δουλειά που έχεις να κάνεις. Κι όχι στο χρόνο που απαιτείται για την διεκπαιρέωσή της.

 

Θα βρεις χρόνο και για άλλες δραστηριότητες

Με ένα καλό πλάνο, κερδίζεις γενικά περισσότερο χρόνο. Ετσι, μπορείς να «χωρέσεις» μέσα στο πρόγραμμά σου και άλλες δρστηριότητες. Αυτές μπορεί να μην έχουν να κάνουν με τη δουλειά σου αλλά με πράγματα που σε ενδιαφέρουν.

Και αυτού του είδους τις δραστηριότητες τις θες στη ζωή σου. Είναι εξίσου σημαντικές για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου.

 

Εφάρμοσε το μυστικό για αύξηση της παραγωγικότητας

Οργανώσου για να πετύχεις όσα χρειάζεσαι στην εργασία και στην καθημερινή σου ζωή. Δεν χρειάζεται κόπο. Απλά να αφιερώσεις λίγα λεπτά της ημέρας σου για να οργνώσεις την επόμενη μέρα, βδομάδα ή κάποιο ταξίδι. Μετά όλα παίρνουν το δρόμο τους!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.


Maria Papadouri

Ονομάζομαι Μαρία Παπαδούρη και βοηθάω άτομα και εταιρίες να βελτιώσουν την online εικόνα τους με την χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Είμαι υπέρμαχος της θετικής συμπεριφοράς και πιστεύω πώς ακόμη και μια μικρή θετική μας πράξη, μπορεί να επηρεάζει θετικά έστω και μια στιγμή της ημέρας ενός ή περισσότερων άλλων συνανθρώπων μας.

Η θετική προσέγγιση ξεκινά πάντα από μέσα μας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη εξωτερικούς παράγοντες!

Προφίλ Συντάκτη

Privacy Preference Center