Πως αισθάνεσαι όταν βλέπεις γύρω σου άτομα να χαμογελάνε ενώ εσύ βρίσκεσαι στη δική σου πραγματικότητα; Πόσο δύσκολο πιστεύεις είναι να μετατραπείς σε ένα πραγματικά ευτυχισμένο άτομο;

Προς αυτήν την κατεύθυνση, βάδισε στα πιο κάτω μονοπάτια:

Καθόρισε τι πάει να πει ευτυχία

Δεν μπορείς να φτάσεις κάπου που δεν γνωρίζεις που βρίσκεται. Επομένως φρόντισε ως πρώτο βήμα να σχηματίσεις στο μυαλό σου τι σημαίνει ευτυχία για εσένα. Παραμέρισε τη ζήλια και το φθόνο καθώς αυτοί οι παράγοντες κλέβουν και στερούν την ευτυχία. Φρόντισε να θέσεις τους δικούς σου στόχους προκειμένου να ικανοποιήσεις τα δικά σου θέλω. Σαφέστατα είναι ωραίο να μοιραστείς στο τέλος της διαδρομής τη χαρά σου με τους γονείς και τους φίλους σου. Ωστόσο μην τους επιτρέψεις να ορίσουν αυτοί που είναι η γραμμή του τερματισμού.

Αναγνώρισε ότι ευτυχία δεν είναι το παντοτινό χαμόγελο

Ένα πραγματικά ευτυχισμένο άτομο είναι ένα άτομο το οποίο είναι ανοικτό στην αποδοχή των διαφόρων σεναρίων που προκύπτουν στη ζωή. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι κάποιος που είναι ευτυχισμένος χαμογελάει 24 ώρες το 24ωρο. Η πραγματική ευτυχία έχει να κάνει με την αναγνώριση το ποιος είσαι και πως αντιδράς σε διάφορες περιστάσεις. Σαφέστατα τα πάντα χρίζουν βελτίωσης όπως επίσης και το πως διαχειρίζεσαι καταστάσεις. Ωστόσο όταν αντιληφθείς ότι είναι εντάξει να είσαι κάποτε θλιμμένος και εύθραυστος, θα απελευθερωθείς από την τάση του να κυνηγάς μανιωδώς την ευτυχία.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.