Συνηθίζεις να ψάχνεις επιβεβαίωση των δυνατοτήτων και των γνώσεών σου οπουδήποτε πέραν από μέσα σου. Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες ο ίδιος να γίνεις ο καλύτερος σου φίλος και παράλληλα εμψυχωτής;

Άλλωστε ποιος γνωρίζει καλύτερα από εσένα τα πάθη, τις αδυναμίες και τους στόχους σου. Επιτρέποντας σε άλλους να σε καθορίσουν, κινδυνεύεις να αποπροσανατολιστείς πολύ σύντομα και εύκολα.

Τρόποι με τους οποίους θα στηρίξεις τον εαυτό σου είναι οι εξής:

Εξάσκησε την ευγνωμοσύνη

Μήπως αγνοείς τη χαρά που σου δίνουν οι μικρές απολαύσεις της ζωής μέχρι να τις απωλέσεις; Οι διαπροσωπικές σου σχέσεις θεωρούνται δεδομένες μέχρι που μια ημέρα ο φίλος ή η φίλη δεν είναι και τόσο διαθέσιμοι; Προκειμένου να γίνεις ο καλύτερος σου φίλος θα πρέπει να αναγνωρίσεις την αξία σου. Είτε αυτά τα οποία κέρδισες με κόπο και με μόχθο, είτε τους ανθρώπους οι οποίοι είναι εκεί στις χαρές και στις λύπες. Κάπως έτσι θα αντιληφθείς ότι κάθε ημέρα δεν ξεκινάει από μηδενική βάση αλλά από ένα χώρο στον οποίον έχεις καταφέρει να προωθηθεί.

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Η απογοήτευση πηγάζει συχνά από τον τρόπο που «μετρούμε» τις δυνατότητές μας. Αν ο πήχης είναι πολύ ψηλά τότε κινδυνεύεις να μην τον ξεπεράσεις. Ακόμη και αν ο πήχης είναι πολύ χαμηλά θα ανησυχήσεις αν δεν σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Επομένως όσον αφορά τη στοχοπροσήλωση, φρόντισε να πάρεις τη διαδικασία αυτή στα σοβαρά. Οι στόχοι σου θα πρέπει να είναι και ρεαλιστικοί αλλά και μετρήσιμοι. Ούτως ώστε να μπορείς ανά πάσα στιγμή να γνωρίζεις την πρόοδό σου.

Δώσε προτεραιότητα

Αν επιλέγεις να θέσεις τη διασκέδαση και την ευτυχία σου πάνω απ’ όλα τότε σε καμία περίπτωση δεν είσαι εγωιστής. Αντιθέτως στο χρονικό διάστημα που έχεις στη Γη οφείλεις να παράξεις το έργο εκείνο που θα σου δώσει ευχαρίστηση. Προσπαθώντας να εξυπηρετήσεις τους άλλους εξωτερικεύεις αλτρουισμό. Ωστόσο παράλληλα φρόντισε να συνδυάσεις το να απλώνεις χείρα βοηθείας, με το να εισπράττεις αναγνώριση και ευχαρίστηση.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.