Δεν είναι όλες οι μέρες και οι ώρες ίδιες, ούτε για σένα ούτε για τους γύρω σου. Αν δηλαδή εσύ έχεις όλη τη διάθεση και τρέχεις πάνω κάτω με γεμάτος/η ενέργεια και χαρά δε σημαίνει ότι και η παρέα σου αισθάνεται το ίδιο. Να ισορροπείς, λοιπόν, τις καταστάσεις, να ρωτάς τον άλλον πώς αισθάνεται σήμερα, να τον επιβραβεύσεις με ένα καλό κομπλιμέντο και αν δεν είναι καλά να του χαρίσεις μια τεράστια αγκαλιά.  Φυσικά, μπορεί να συμβεί και το αντίθετο.

Δεν είναι όλες οι μέρες και οι ώρες ίδιες

Στο βραδινό γεύμα με την οικογένειά σου, ένα μέλος της οικογένειας δεν είναι χαμογελαστός. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λες όμορφα λόγια, γλυκές αναμνήσεις για να τον κάνεις να αλλάξει διάθεση.

Να προσέχεις τα λόγια σου, γιατί πιθανόν εκείνη τη δεδομένη στιγμή να τον απασχολεί κάτι. Άκουσε τον προσεκτικά και δώσε έμφαση στις λέξεις του. Μην αναφερθείς σε «μαύρα» αστεία και μην έχεις στόχο να τον πιέσεις για να γίνει καλύτερα.

Μη ξεχνάς ότι καμιά μέρα και καμιά ώρα δεν είναι ίδια. Όλοι έχουμε τα πάνω-κάτω μας και όλοι μας χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για εμάς.

Μην κάνεις την κατάσταση χειρότερη

Στην περίπτωση όπου χαρακτηρίζει εσένα το «δεν είναι όλες οι μέρες και οι ώρες ίδιες», πες στο ή δείξτε το. «Σήμερα δεν αισθάνομαι καλά», «προτιμώ να μην βγούμε απόψε γιατί δεν είμαι και στα καλά μου». Μοιράσου το ότι βρίσκεσαι στις ανάποδες μέρες σου.

Άλλωστε τα άτομα που επιλέγουμε να έχουμε στη ζωή μας, είναι αυτά που είναι αδέρφια και καθρέπτες στη ζωή μας. Μας καταλαβαίνουν και αποδέχονται τα πάντα μας.

Προτίμησε λοιπόν να μην κάνεις την κατάσταση χειρότερη με το να μην ξεκαθαρίσεις από την αρχή, τη φάση που βρίσκεσαι. Έτσι θα νιώθεις και εσύ «καθαρός» και ο δίπλα σου.

Άκουσε το μικρό παιδί μέσα σου

Δεν συμπεριφερόμαστε όλοι το ίδιο και αυτό είναι γεγονός. Μπορούμε όμως, να πιστέψουμε ότι μπορεί η σκοτούρα της δεδομένης στιγμής να μας κυριαρχεί, μπορούμε όμως να παλέψουμε και να τη διώξουμε το συντομότερο.

Άκουσε το μικρό παιδί μέσα σου, που σου λέει «γίνε ο εαυτός σου». Πάρε το χρόνο σου να σκεφτείς και βρες τι σου φτιάχνει τη διάθεση. Κυνήγησέ το, άρπαξέ το και χόρεψε μαζί του το τραγούδι της χαράς.

Και ύστερα σφύριξε στα πουλιά, χάζεψε στο τζάμι τις βροχές, χοροπήδησε στο κρεβάτι σαν παιδί και χαμογέλα της ζωής.

Δεν είναι όλες οι μέρες και οι ώρες ίδιες

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.