Χαζεύεις τ’ άστρα και κάνεις ευχές, σε βγάζουν χαζό. Πιστεύεις στις καλύτερες μέρες και έχεις γνώμονα πάντα την ελπίδα. Βλέπεις πάντα τους άλλους να σε κοιτάζουν ως παράξενο ον επειδή είσαι ρομαντικός. Μιλάς με τα λουλούδια, μυρίζεσαι και γεύεσαι το κάθε τι και οι γύρω σου σε κοροϊδεύουν. Όχι καλέ μου αναγνώστη, μην τους απαντήσεις τίποτα αρνητικό. Δεν είσαι χαζός, είσαι απλά ονειροπόλος. Αυτό να τους πεις.

Κι να είσαι σίγουρος ότι θα προβληματιστούν και ίσως αλλάξουν την στάση τους.

Δεν είσαι χαζός. Είσαι απλά ονειροπόλος

Όμορφο πράμα να ονειρεύεσαι!

Δεν είσαι χαζός, είσαι απλά ονειροπόλος. Κάνεις τα λόγια και τις σκέψεις, πράξεις κι ας φαίνονται οι πιο αστείες σκέψεις στον κόσμο. Γίνεσαι παιδί, όταν βλέπεις ένα μικρό παιδί στην κούνια. Πας κοντά του, του μιλάς και παίζεις μαζί του.

Γεμίζεις με λάσπες τα παπούτσια σου επειδή απλά θες να ζήσεις εκείνη τη στιγμή. Τα μαλλιά σου και τα ρούχα σου γίνονται μούσκεμα επειδή επιθυμείς να περπατήσεις στις βροχές.

Φροντίζεις τα λουλούδια και τα ζώα, επειδή ξέρεις και έχεις την ανάγκη να μοιραστείς μαζί τους στιγμές. Ξέρεις και νιώθεις πως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου. Έστω κι αν δεν μιλάνε. Αλήθεια, δεν είσαι χαζός, είσαι απλά ονειροπόλος.

Δεν είσαι χαζός. Είσαι απλά ονειροπόλος

Μαγεύεσαι με το κάθε τι

Κάθε μυρωδιά και γεύση για σένα είναι ξεχωριστή. Η μυρωδιά και η γεύση της χαράς, της ευτυχίας ακόμα και της θλίψης. Ξέρεις πως το κάθε τι από αυτές, έχουν να σου προσφέρουν κάτι. Είτε χαμόγελο, είτε δύναμη. Ακόμα θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Ξέρεις που βαδίζεις. Κι αν βαδίσεις λίγο στραβά, κι αν πάρεις λάθος μονοπάτι, εσύ ξέρεις. Το «ανοικτό» μυαλό σου, σε βοηθά πάντα να βρίσκεις μια διέξοδο.  Έστω και αργά.

Δεν είσαι χαζός. Είσαι απλά ονειροπόλος. Ένας άνθρωπος που αγαπά τη ζωή. Ανοίγει τα φτερά του και πετάει. Μια από εδώ, μια από εκεί. Αλλά πάντοτε ο τελικός του προορισμός είναι ο ίδιος. Εκείνος της ευτυχίας.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.