Τι θα έδινες ώστε να αποκτήσεις την ικανότητα να κάνεις θετική εντύπωση που μένει στο μυαλό του συνομιλητή σου; Ένα κράμα γλώσσας του σώματος και εκφραστικότητας μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να συστηθείς με αποφασιστικότητα θυμήσου:
Η σιωπή είναι χρυσός
Νιώθοντας την τάση να προβάλεις τα δυνατά σου σημεία, συχνά λησμονείς ότι η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Μάλιστα υπάρχει και το ρίσκο, άθελά σου, να αναπτύξεις ακόμη και ανταγωνισμό με το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου ως προς την σπουδαιότητα του καθενός. Ωστόσο αν ακούς όσο καλά μιλάς τότε έχεις βρει το μαγικό συνδυασμό. Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίσεις πράγματα για το συνομιλητή σου, όσο να παραθέσεις τα προτερήματά σου. Επιπρόσθετα με το να επιτρέπεις στο άτομο που έχεις απέναντί σου να έχει ένα είδος πρωτοβουλίας, δεν χρειάζεται να… στίβεις το μυαλό σου ώστε να διατηρήσεις συνεχώς τη συζήτηση ζωντανή και ζωηρή.
Η ταπεινότητα είναι σύμμαχος
Αν είσαι διαλλακτικός στις απόψεις σου τότε έχεις πολλές πιθανότητας να δημιουργήσεις θετική εντύπωση που θα διαρκέσει. Αντιθέτως αν είσαι πεισματάρης και ανένδοτος τότε η προστριβή είναι θέμα χρόνου. Ο Matthew Hussey συνηθίζει να λέει στο συνομιλητή του «θα παραθέσω την άποψή μου και θα ήθελα να μου πεις που διαφωνείς». Με τον τρόπο αυτό, εξηγεί, ότι δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για συζήτηση. Ταυτόχρονα δείχνεις στο συνομιλητή σου ότι η γνώμη του μετράει και ενδιαφέρεσαι να την ακούσεις.
Μετρίασε τις προσδοκίες σου
Το Pygmalion Effect έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα και τον γλύπτη Πυγμαλίωνα. Σύμφωνα με τον μύθο κατασκεύασε ένα γλυπτό το οποίο… ερωτεύτηκε. Η ουσία της ψυχολογικής αυτής παρατήρησης είναι ότι ο άνθρωπος συχνά καθοδηγείται από τις προσδοκίες του. Στην περίπτωση μιας νέας γνωριμίας, αν έχεις την προκατάληψη ότι το άτομο που βρίσκεται απέναντί σου δεν θα σε εντυπωσιάσει, τότε αυτό θα λάβεις ανεξάρτητα με τα όσα λεχθούν. Αντιθέτως αν αφήσεις το διάλογο και την περιέργεια σου να δουλέψουν, θα δεις ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα.
Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.
Kyriakos Tofi
Ο Κυριάκος Τοφή γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1985 στη Λάρνακα και το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στον τομέα της Πληροφορικής, φοιτώντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επιστρέφοντας στην Κύπρο, απέκτησε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, το οποίο αξιοποιεί εργαζόμενος στον κατασκευαστικό κλάδο.
Το πάθος του για το διάβασμα και τη συγγραφή τον οδήγησε στην δημιουργία του δικού του blog όπου αρθρογραφεί για θέματα αυτοβελτίωσης αλλά και γενικότερα για τον τρόπο ζωής του άνδρα στον 21 αιώνα.
Ο αθλητισμός κατέχει εξίσου σημαντική θέση στη ζωή του, αφού πιστεύει στην αρχαία ρήση, «νους υγιής εν σώματι υγιεί».