Μικροί όταν μας ρωτούσαν “πόσο χρονών είσαι;”, απαντούσαμε με τρόπο διπλωματικό. Προσθέταμε τους μήνες που απέμεναν για να στρογγυλέψουμε τα χρόνια μας… νομίζοντας ότι όσο πιο μεγάλοι δείχνουμε τόσο πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να μας λάβουν σοβαρά υπόψη.

Τώρα βέβαια συμβαίνει το αντίθετο. Όσο περνούν τα χρόνια… τόσο τα κρύβουμε! Είμαι όσων χρονών νιώθω.

Τι είναι όμως η ηλικία;

Η έννοια της ηλικίας είναι απλά μια περιοριστική έννοια. Δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο παρά μόνο βρίσκεται στα χαρτιά.

Κάθε μέρα διαβάζουμε για έρευνες ή μελέτες που αναφέρουν ότι η τάδε ηλικία είναι καλύτερη για να κάνεις ένα πράγμα. Ή η άλλη ηλικία είναι καλύτερη για να κάνεις κάτι άλλο.

Μέσα στον πανικό μας, διαβάζουμε την έρευνα και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε αν ταιριάζουμε στο ηλικιακό προφίλ που αναφέρεται στην έρευνα.

“Είναι πολύ μικρός για εμένα”, “είσαι πολύ μικρή και δεν έχεις αρκετή εμπειρία ακόμα”. “Είσαι τόσο και ακόμη δεν έχεις κάνει παιδιά;” Συχνές ερωτήσεις που γίνονται εφιάλτης αν τους δώσεις σημασία.

Είμαι όσων χρονών νιώθω

Στην ουσία δεν υπάρχει ηλικιακό όριο για οτιδήποτε κι αν κάνεις. Οι επιλογές στη ζωή σου είναι καθαρά δικές σου και το πώς θα αξιοποιήσεις το χρόνο που έχεις διαθέσιμο είναι στο χέρι σου και όχι σε αυτών που προσπαθούν να σου ορίσουν το πώς θα ζήσεις.

Πως μπορούμε να την παραβλέψουμε;

Η ηλικία όπως και οτιδήποτε άλλο μας ενοχλεί μπορούμε να το παραβλέψουμε βγάζοντας οποιοδήποτε μας το υποδεικνύει. Το ένστικτο μας μάς προειδοποιεί πάντα ποιοί είναι οι λάθος άνθρωποι στη ζωή μας.

Οι “τοξικοί” άνθρωποι. Πώς αντιμετωπίζουμε λοιπόν τους τοξικούς ανθρώπους στη ζωή μας; Απλά βγάζοντας τους από τη ζωή μας. Έτσι απλά. Χωρίς περιττολογίες, χωρίς δικαιολογίες. Ότι μας χαλά το διώχνουμε.

Γαλήνη

Στην ουσία όταν έχουμε γύρω μας άνθρωπους που μας στηρίζουν και μας βοηθούν χωρίς ανταλλάγματα, τότε στη ψυχή μας έρχεται η γαλήνη. Τότε μπορούμε να κάνουμε πράξη όσα έχουμε κατά νου χωρίς να μας ενοχλεί η ηλικία και άλλες “μικρές” έννοιες της ζωής.

Είμαι όσων χρονών νιώθω

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!