Για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολο να χαρακτηρίσουν τον εαυτό τους. Πάρε για παράδειγμα εσένα. Πόσο εύκολο είναι να απαντήσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου; Ευαίσθητο, καλοσυνάτο, εγωιστή και χίλιες άλλες επιλογές. Μετά από κάποια ώρα ίσως ξεστομίσεις τα επίθετα που σε χαρακτηρίζουν. Το ότι είσαι σπουδαίος θα το πεις; Αλήθεια, είσαι σπουδαίος απλά κάποτε ίσως το ξεχνάς.

Μη βάζεις στο περιθώριο τις δυνάμεις σου

Είσαι σπουδαίος απλά κάποτε ίσως το ξεχνάς. Ξεχνάς επειδή προηγούνται άλλα, δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς και προτιμάς να δώσεις «σημασία» στη δουλειά και σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις.

Και κάθε φορά που το μαύρο σύννεφο κυριεύει στη ζωή σου, ξεχνάς να υπενθυμίζεις την παρουσία σου. Το ότι είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να ονειρευτεί και να αγαπήσει όσο πιο πολύ μπορεί τη ζωή.

Μη βάζεις στο περιθώριο τις δυνάμεις σου. Δείξε σε σένα ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Αρκεί να θες και να ξέρεις μέχρι πιο σημείο μπορείς να ισορροπήσεις. Κάθε νέο βήμα που θα κάνεις θα βγαίνεις όλο και πιο πάνω στη σκάλα της ζωής.

Είσαι σπουδαίος απλά κάποτε ίσως το ξεχνάς

Είσαι σπουδαίος απλά κάποτε ίσως το ξεχνάς

Υπενθύμισε στον εαυτό σου με διάφορους απλούς τρόπους πως η αξία σου είναι τεράστια. Είσαι χρήσιμος για τα πάντα. Απλά κάποια μπορείς να τα κάνεις καλύτερα και κάποια άλλα, λίγο αδέξια.

Αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Άλλωστε κανείς δε γεννήθηκε τέλειος. Μπορείς καθημερινά με ένα απλό σημείωμα στον καθρέπτη του σπιτιού σου να γράψεις λέξεις-κλειδιά όπως «χαμογέλα», «μπορείς», «συνέχισε», «μη ξεχνάς».

Η επανάληψη και το στοιχείο της παρουσίας σου προσφέρει σε σένα πολλά. Μάθε να υπενθυμίζεις στον ίδιο σου τον εαυτό πως οι στόχοι σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Αύριο, μεθαύριο ίσως και τον άλλο χρόνο.

Εσύ ο ίδιος διδάσκεις πολλά σε σένα και στους γύρω σου

Είσαι σπουδαίος, γιατί κάποιοι εκεί έξω σε χρειάζονται. Κάποιοι περιμένουν τηλεφώνημά σου, ενώ κάποιοι άλλοι «λιώνουν» όταν σε βλέπουν και τρέχουν πάντα στην αγκαλιά σου, για ένα φιλί και για ένα χάδι.

Στον ίδιο σου τον εαυτό διδάσκεις την υπομονή, το θάρρος και τη δύναμη. Πόσες φορές «τσάκωσες» τον εαυτό σου να λες «συνέχισε», «θα τα καταφέρεις», «άντεξε λίγο ακόμα»; Πόσες φορές πήρες βαθιά αναπνοή και αντιμετώπισες μια κατάσταση που έφερε αποτέλεσμα σε σένα και στο διπλανό σου;

Αλήθεια, είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Μπορείς να καταφέρεις πολλά. Να διδάξεις σε σένα και στους γύρω σου του κόσμου τα μαθήματα.

Είσαι σπουδαίος, αυτό μην το ξεχνάς.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.