Μιλάς ή σιωπάς όταν έχεις άδικο; Εκφράζεσαι όταν υποφέρεις ή σιωπάς; Αλήθεια, το πιο ορθό είναι εκεί που χρειάζεται να σιωπάς, εκεί που χρειάζεται να μιλάς. Σίγουρα, κάποιος θα είναι δίπλα σου να αισθανθεί τη σιωπή σου ή να σε ακούσει. Όσο κι αν δεν επιθυμεί, όσο κι αν δεν τον ενδιαφέρει. Κι αν ισχύει το αντίθετο μη ξεχνάς ότι έχεις σταθερό σύμμαχο τη σκιά σου και τον καθρέπτη σου.

Σιωπάς και παίρνεις το χρόνο σου

Είναι γεγονός, πως όταν μια αρνητική σκέψη σε κυριεύει προτιμάς να μη μιλάς, να μη δίνεις σημασία σε τίποτα και σε κανέναν και να γίνεσαι ένα κουβάρι με τις σκέψεις σου.

Έχεις όσο καιρό χρειάζεσαι για να σιωπήσεις. Παρόλα αυτά, μη ξεχάσεις πως στο τέλος του δρόμου σε περιμένει μια νέα αρχή. Μπορείς να την αρπάξεις όποτε θες, γιατί αυτό εναπόκειται σε σένα. Πάρε τον χρόνο σου, σιώπησε μα μη ξεχνάς ότι ο διπλανός σου θέλει το συντομότερο να ζήσετε στιγμές και πάλι μαζί. Επιθυμεί να χαράξεις και πάλι εκείνο το όμορφο, ξεχωριστό, αληθινό σου χαμόγελο.

Εκεί που χρειάζεται να σιωπάς, εκεί που χρειάζεται να μιλάς

Εκεί που χρειάζεται να σιωπάς, εκεί που πρέπει να μιλάς

Στις περιπτώσεις όταν είσαι σε μια παρέα και ευθύνεσαι εσύ για την έντονη συζήτηση και εν τέλει τον τσακωμό, χρειάζεται να σιωπήσεις. Μην μπεις στη διαδικασία να εκφέρεις απόψεις τύπου «εγώ στα είπα», «εσύ έκανες λάθος», «σταμάτα να λες ψέματα, εσύ φταις».

Αν εσύ ξεκίνησες να στραβώνεις τη στιγμή, αποδέξου το, ζήτα συγνώμη και παραδέξου το. Βρες τρόπο να βελτιώσεις την κατάσταση με το να είσαι άνθρωπος.

Αν συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή οι υπόλοιποι να έχουν άδικο και εσύ να είσαι ο «νικητής» της περίπτωσης, τότε μίλησε. Πες το, επιχειρηματολόγησε και μην αφήσεις τους άλλους να κάνουν κουμάντο στη ζωή σου.

Άλλωστε πρωταγωνιστής της ζωής σου, είσαι εσύ και μόνο εσύ.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.