Πως αντιδρούσες όταν ο καθηγητής σου στο σχολείο σου έλεγε να απολαύσεις την παιδική ηλικία και αθωότητα και να μην βιαστείς να μεγαλώσεις; Από μικροί τείνουμε να πραγματοποιούμε ταξίδι στο μέλλον νοητά. Επιχειρούμε με κάποιο τρόπο να επιταχύνουμε τη διαδικασία της ενηλικίωσης.

Ωστόσο μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεσαι όλο και περισσότερο την ανάγκη του να ζεις τη στιγμή. Άλλωστε το παρελθόν έφυγε και δεν μπορείς να πας πίσω, ενώ το μέλλον μπορεί να περιμένει. Προκειμένου λοιπόν να προσγειωθείς στο τώρα, ο Αμερικανός συγγραφέας Alvin Toffler σου προτείνει:

Αποσυνδέσου από την τεχνολογία

Θυμάσαι τον καιρό εκείνο κατά τον οποίον το κινητό τηλέφωνο δεν ήταν προέκταση του χεριού σου; Τον καιρό εκείνο όπου η πρόσβαση στην πληροφορία δεν ήταν τόσο εύκολη, αλλά ούτε και στις ωραιοποιημένες φωτογραφίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε καμία περίπτωση η τεχνολογία δεν θα πρέπει να δαιμονοποιείται. Ωστόσο η κατάχρησή της έχει αρνητικά αποτελέσματα. Επέλεξε συνειδητά για λίγα λεπτά ή ακόμη και για λίγες ώρες να διαβάσεις ένα βιβλίο, να πας μια βόλτα, να μυρίσεις ένα λουλούδι.

Εξερεύνησε τη σύνδεση μυαλού και σώματος

Κάνεις μεγάλη προσπάθεια να μάθεις πληροφορίες οι οποίες θα σου φανούν χρήσιμες στον εργασιακό σου χώρο. Επίσης κάνεις μεγάλη προσπάθεια ώστε να μάθεις τα μυστικά για να κτίσεις ένα καλύτερο σώμα. Ωστόσο αυτό που παραλείπεις είναι να μάθεις το πως ο οργανισμός σου αντιδράει σε διάφορες καταστάσεις. Είσαι σε θέση να διαχωρίσεις κατά πόσο ένα σφίξιμο στο στομάχι προϊδεάζει για ένα κίνδυνο ή απλά… πεινάς; Με μια απλή καταγραφή των μοτίβων συμπεριφοράς σου, θα είσαι σε θέση ακόμη και να καταρρίψεις περιοριστικές αντιλήψεις.

Αγκάλιασε την αλλαγή

Ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας και εγκλεισμού, το μέλλον μοιάζει αβέβαιο. Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι λογικό να σου προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο στο τέλος της ημέρας αντιλαμβάνεσαι ότι κάποια πράγματα είναι πέραν από τον έλεγχό σου. Είτε αυτό είναι η πορεία της πανδημίας, είτε απλούστερα οι καιρικές συνθήκες ή το κόκκινο στα φώτα τροχαίας. Όταν όμως αποδεχθείς ότι δεν μπορείς να μείνεις ο ίδιος σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο, τότε κάνεις το πρώτο βήμα προς τα εμπρός.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.