Επιβραβεύεις ποτέ τον εαυτό σου; Ξεχνάς πως είσαι σπουδαίος; Η σημασία της επιβράβευσης είναι τεράστια στη ζωή του κάθε ατόμου. Πρόκειται για έναν βασικό παράγοντα που βοηθά τον άνθρωπο να συνεχίζει την προσπάθειά του σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και κατάσταση. Καιρός λοιπόν, αν δεν έχεις στο πρόγραμμά σου τη λέξη «επιβράβευση», να την προσθέσεις!

Δώσε αξία στον εαυτό σου

Αν δεν σε επιβραβεύει κανείς άλλος, είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, φυσικά δε χάλασε ο κόσμος. Έχεις την ευκαιρία να το κάνεις εσύ! Και θα δεις πως θα είναι από τις πιο όμορφες στιγμές της μέρας σου. Δώσε αξία στον εαυτό σου με την επιβράβευση.

Επιβραβεύεις ποτέ τον εαυτό σου;

Επιβραβεύεις ποτέ τον εαυτό σου;

Ξεκίνα από σήμερα να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Αξίζεις ένα «μπράβο», «συνέχισε», «μπορείς!». Πολλές φορές το να δίνουμε εμείς οι ίδιοι, δύναμη και θετικές σκέψεις στον εαυτό μας είναι καλύτερο. Γιατί μαθαίνουμε από μόνοι μας να νικάμε κάθε ήττα και να σηκωνόμαστε ψηλά σε κάθε αναποδιά.

Η προσπάθεια πάντα μετρά, γι’ αυτό μη ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου και σε κάθε αποτυχία. Άλλωστε, ένας στόχος και ένα όνειρο, πραγματοποιούνται μετά από αρκετές προσπάθειες. Όμως, μαζί με τη δύναμη της επιβράβευσης μπορείς να γίνεις πιο δυνατός και να δώσεις όλη σου τη δύναμη και την ενέργεια στην επόμενη «πρόκληση».

Πώς μπορείς να τον επιβραβεύσεις;

Υπάρχουν πάμπολλοι τρόποι για να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου. Πέραν του «συνέχισε», «μπράβο», «δοκίμασε ξανά, μπορείς», «αύριο θα τα καταφέρεις», υπάρχουν και άλλοι τρόποι, κάπως αλλιώτικοι.

Μπορείς να χαρίσεις σε σένα ένα δώρο που ονειρευόσουν αρκετό καιρό. Μπορεί να είναι ένα ρούχο, ακόμα και ένα πακέτο περιποίησης. Ίσως ένα διήμερο στο πιο κοντινό μέρος. Άλλη επιλογή είναι ένα όμορφο δείπνο στο εστιατόριο της αγαπημένης σου κουζίνας.

Επίσης, μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου την ονομαζόμενη απόδραση. «Απόδρασε», κρυφά ή φανερά και πάρε χρόνο για σένα και για τον εαυτό σου. Ανάπνευσε καθαρό αέρα, μύρισε τα λουλούδια, άκου μουσική και γέμισε ενέργεια για τον επόμενο στόχο σου.

Μάθε να απολαμβάνεις την κάθε κίνησή σου

Ακόμα και ήττα να έχεις, απόλαυσε τη στιγμή. Μάθε από αυτήν τις αστοχίες σου και ανακάλυψε αυτό που θα σε κάνει να πετύχεις την επόμενη φορά. Παρόλα αυτά μη ξεχάσεις να σε επιβραβεύσεις. Αποδέξου κάθε νίκη και ήττα σου, με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Μη ξεχνάς πως και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ένα κοινό στοιχείο. Το στοιχείο της συνέχειας. Πες πως κατάφερες τον στόχο που ονειρευόσουν. Για παράδειγμα, να φτιάξεις όμορφα τον κήπο σου. Πέτυχε. Αργότερα όμως δε θα συνεχίζεις να προσπαθείς για να διατηρείς την ομορφιά του;

Όμως, πες πως κάτι πήγε στραβά και δεν φτιάχτηκε ο κήπος σου, αυτόν το μήνα που σχεδίαζες καιρό, τώρα, πριν. Θα μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια; Δε θα προσπαθήσεις ξανά; Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η λέξη προσπάθεια. Μπορείς κάλλιστα λοιπόν, να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου και στα δύο συμβάντα. Πες «μπράβο», «συνέχισε», «αν κουράστηκες, ξεκουράσου», «αύριο θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα».

Αλήθεια, επιβραβεύεις ποτέ τον εαυτό σου; Κάνε το! Αισθάνσου μοναδικός, γιατί όσο κι αν δεν το ξέρεις ή αν δεν το πιστεύεις είσαι σπουδαίος. Αξίζεις μία επιβράβευση.

Επιβραβεύεις ποτέ τον εαυτό σου;

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.