Αν πιστεύεις ότι η ζωή θα ήταν καλύτερη αν τα συναισθήματά σου περιγράφονταν από μια ευθεία και σταθερή γραμμή, ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσεις.

Από τη στιγμή που δεν μπορείς να ελέγξεις όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, τότε θα υπάρξουν οι στιγμές που θα σε βρουν στο πάτωμα ωστόσο επιβάλλεται να σηκωθείς.

Τρεις συνειδητοποιήσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν να ορθοποδήσεις είναι οι εξής:

Δεν υπάρχει πιο κάτω

Αν νιώθεις ότι έχεις φτάσει στον πάτο του βαρελιού, τότε το ευχάριστο νέο είναι ότι δεν υπάρχει κάτι χαμηλότερα. Αντιθέτως η μόνη δίοδος από εκεί που βρίσκεσαι είναι να πας ψηλότερα. Ακόμα και η παραμικρή πρόοδος θα σου δώσει πόντους στη ψυχολογία αλλά και την κορμοστασιά. Επομένως το γεγονός ότι επιβάλλεται να σηκωθείς δεν είναι απλά τρόπος του λέγειν, αλλά η μοναδική ρεαλιστική και ουσιαστικά οδός. Μην μοιρολογείς ότι έχεις πέσει και μην εύχεσαι να ήσουν κάπου αλλού. Εκμεταλλεύσου αυτή τη συγκυρία και δούλεψε τους τομείς της ζωής οι οποίοι χρίζουν βελτίωση ώστε να ορθοποδήσεις.

Ακόμη και ένα βήμα θεωρείται πρόοδος

Ευρισκόμενος σε μιαν κατάσταση κατά την οποίαν δεν έχεις κάτι (άλλο) να χάσεις, τότε έχεις μόνο να κερδίσεις. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με την επιλογή να αλλάξεις στόχο και προσήλωση. Μπορεί βεβαίως να γίνει και πιο ομαλά, εκατοστό προς εκατοστό, βήμα προς βήμα. Έχοντας περάσει από μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, μπαίνεις στη διαδικασία να εκτιμήσεις τα άτομα τα οποία βρίσκονται γύρω σου. Ακόμη εκτιμάς τα μικρά μικρά όπως τις ακτίνες του ήλιου, τη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος και αργά αλλά σταθερά κτίζεις μια νέα βάση. Αν έχεις πέσει, τότε τα θεμέλιά σου δεν ήταν γερά. Βάλε εμπρός για μια νέα προσωπικότητα, ένα νέο χαρακτήρα και νέες προκλήσεις.

Κάποτε θα γελάς

Είναι θέμα χρόνου να βγεις από το αδιέξοδο. Πόσο μοναδικό είναι αυτό που αντιμετωπίζεις ώστε κάποιος στο παρελθόν να μην το έχει βρει απέναντί του και να έχει γράψει τη λύση σε ένα βιβλίο ή στο διαδίκτυο; Όταν αντιληφθείς ότι ο πόνος είναι προσωρινός και ανατρέξεις στο παρελθόν και τις μικρές σου νίκες, τότε θα χαμογελάσεις αυθόρμητα. Και αυτό το χαμόγελο θα είναι πάλι εκεί ζωγραφισμένο σε μιαν εβδομάδα, σε ένα μήνα ή σε ένα χρόνο, όταν θα θυμάσαι αυτήν την περίοδο. Ο χρόνος έχει την ιδιότητα να επουλώνει τις πληγές και να διδάσκει ούτως ώστε η βελτιωμένη σου έκδοση να κοιτάζει μόνο μπροστά.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.