Ο Dr. Joseph F. Montague αναφέρει ότι «δεν δημιουργούνται έλκη στο στομάχι σου από αυτά που τρως, αλλά από αυτά που σε τρώνε». Άλλος ένας επιστήμονας διαπιστώνει και διατυπώνει ότι τα πλείστα προβλήματα μας είναι ψυχοσωματικά.
Δηλαδή ότι έχουν τη ρίζα τους σε παράγοντες όπως το άγχος και η ανησυχία οι οποίες μεταφράζονται σε σωματικά συμπτώματα. Ερωτήσεις οι οποίες μπορούν να λύσουν κάθε δεσμό είναι οι εξής:
«Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;»
Συχνά η ανησυχία κτυπάει την πόρτα σου και θολώνει το μυαλό σε σημείο που δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά. Μάλιστα δεν είσαι καν σε θέση να εκτιμήσεις τον κίνδυνο, πόσο μάλλον το τι μπορεί να προκύψει αν υλοποιηθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο. Μια τέτοια διαδικασία ακούγεται κάπως… σκληρή και όχι τόσο ορθολογική. Ωστόσο γνωρίζοντας το τι μπορεί να πάει στραβά, είσαι σε θέση να κάνεις εκτίμηση κινδύνου. Μήπως τελικά τα πλείστα προβλήματα σου δεν έχουν τόσο σοβαρό αντίκτυπο στη ζωή σου;
«Πως μπορώ να επιλύσω το πρόβλημα;»
Η αναβλητικότητα δεν περιορίζεται σε αυτά που έχεις στη λίστα των υποχρεώσεών σου. Αντιθέτως, επεκτείνεται στις κινήσεις στις οποίες προβείς προκειμένου να βγεις από ένα αδιέξοδο. Αν πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, τότε πολύ απλά οφείλεις να σκεφτείς τις εναλλακτικές σου λύσεις και να επιλέξεις τη βέλτιστη. Σε διαφορετική περίπτωση η στασιμότητα και η στατικότητα απλά διαιωνίζουν ένα πρόβλημα. Η συνέχεια στην ανησυχία και την κατήφεια, δεν αποτελούν λύσεις.
Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.
Kyriakos Tofi
Ο Κυριάκος Τοφή γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1985 στη Λάρνακα και το 2009 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα στον τομέα της Πληροφορικής, φοιτώντας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επιστρέφοντας στην Κύπρο, απέκτησε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, το οποίο αξιοποιεί εργαζόμενος στον κατασκευαστικό κλάδο.
Το πάθος του για το διάβασμα και τη συγγραφή τον οδήγησε στην δημιουργία του δικού του blog όπου αρθρογραφεί για θέματα αυτοβελτίωσης αλλά και γενικότερα για τον τρόπο ζωής του άνδρα στον 21 αιώνα.
Ο αθλητισμός κατέχει εξίσου σημαντική θέση στη ζωή του, αφού πιστεύει στην αρχαία ρήση, «νους υγιής εν σώματι υγιεί».