Από μικρός μαθαίνεις ότι «τα αγαθά κόποις κτώνται» και ότι οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν μεγάλη προσπάθεια. Αυτό βρίσκει εφαρμογή στον επαγγελματικό χώρο καθώς μια προαγωγή απαιτεί αρκετές εργατοώρες. Όπως επίσης το να κτίσεις ένα σώμα για το οποίο θα είσαι περήφανος και για το οποίο απαιτούνται αρκετές ώρες προπόνησης. Ωστόσο όσον αφορά τη ψυχική σου υγεία, η βελτίωση μπορεί να καταγραφεί ακόμη με μικρές τροποποιήσεις.

Μερικές εξ αυτών είναι οι εξής:

Μείωσε την ταχύτητα δράσης και σκέψης

Μην νιώθεις ενοχές αν για ένα λεπτό, για ένα δεκάλεπτο, για μια ώρα ή και για μια ολόκληρη ημέρα δεν έχεις διάθεση να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Δεν μπορείς άλλωστε πάντοτε να είσαι σε εγρήγορση και έτοιμος να φτάσεις πιο κοντά στην κορυφή. Είναι λογικό να υπάρχουν οι στιγμές ανεμελιάς που κρίνονται απαραίτητες ώστε να γεμίσουν οι μπαταρίες σου. Οι στιγμές εκείνες τις οποίες θα αφιερώσεις είτε στους φίλους σου, είτε στον ίδιο σου τον εαυτό. Αν δεν γνωρίζεις το επόμενό σου βήμα, τότε πάρε το χρόνο να σκεφτείς, να οργανωθείς και έπειτα να σηκώσεις ξανά κεφάλι.

Φίλτραρε την πληροφορία

Εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε «βομβαρδίζουν» καθημερινά με ειδήσεις και γεγονότα. Πόσο ποσοστό εξ αυτών σου είναι χρήσιμο άμεσά ή θεωρείς ότι σε κάποια στιγμή στη ζωή σου θα σε βοηθήσει; Η αλήθεια είναι ότι ένα πολύ μικρό. Και σαν μην φτάνει αυτό, όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία σύγκρισης του που βρίσκεσαι, το που θα ήθελες να βρίσκεσαι και το που προβάλουν οι γύρω σου ότι βρίσκονται, θα χάσεις την ισορροπία σου. Επέλεξε προσεκτικά πότε και σε ποια πληροφορία θα εκτεθείς.

Βοήθησε έναν άγνωστο

Η ανησυχία προέρχεται, μεταξύ άλλων, και λόγω της επικέντρωσης στον εαυτό σου. Όταν θέτεις ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και όταν η τελειομανία σε κυριεύει, είναι λογικό σε κάποια στιγμή η έλλειψη αποτελεσμάτων να οδηγήσει σε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αντιθέτως, στρέφοντας την προσοχή σου και την ενέργειά σου στον εξωτερικό κόσμο, θα δεις άμεσα τη διαφορά. Άπλωσε χείρα βοηθείας σε έναν άνθρωπο που τη χρειάζεται και μην περιμένεις απαραίτητα αντάλλαγμα. Άλλωστε ένα απλό «ευχαριστώ» είναι υπερπολυτίμο από μόνο του.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.