Αν και η αμφισβήτηση των στερεότυπων έχει οδηγήσει ανθρώπους σε επαναστατικές εφευρέσεις, υπάρχει και το κομμάτι της αποδοχής της άβολης αλήθειας για ορισμένες καταστάσεις. Το ζητούμενο δεν είναι η προσπάθεια να αλλάξεις το ότι σαν θνητός είσαι ευάλωτος, αλλά να το διαχειριστείς ανάλογα.

Τέσσερις παράμετροι οι οποίες χρίζουν αποδοχής και διαχείρισης είναι οι εξής:

Δεν είσαι τέλειος σε όλα

Ένα από τα μυστικά επιτυχίας ανθρώπων οι οποίες συγκέντρωσαν πλούτο και σεβασμό είναι η επιλογή να αναπτύξουν μία συγκεκριμένη ικανότητά τους. Το multitasking είναι μια δημοφιλής μέθοδος εργασίας αλλά όχι και η πιο παραγωγική. Με άλλα λόγια αν προσπαθείς να είσαι καλός σε πολλούς τομείς, τότε ανάλογη είναι και η κατανομή ενέργειας. Η αποδοχή του ότι δεν μπορείς να είσαι τέλειος σε όλα είναι κομμάτι της αποδοχής της άβολης αλήθειας. Ωστόσο θα είναι το πρώτο βήμα για μιαν πιο στοχευμένη και πιο παραγωγική ζωή.

Δεν είσαι αποδεκτός από όλους

Εκτός κι αν συμμετέχεις σε διαγωνισμό για τον πιο δημοφιλή άνθρωπο στον πλανήτη, δεν χρειάζεσαι την έγκριση και την αποδοχή όλων. Αντιθέτως, όπως και το προηγούμενο σημείο, καλό θα ήταν να στρέψεις την προσοχή σου εκεί όπου μετράει πραγματικά. Η οικογένεια και οι φίλοι σου είναι τα άτομα εκείνα στα οποία, ναι, οφείλεις να βγάλεις μια θετική και συνάμα αυθεντική εικόνα. Από την άλλη πλευρά, τα ψεύτικα χαμόγελα και οι ψεύτικες υποχρεώσεις, απλά απομυζούν χρόνο και ενέργεια.

Η πρόοδος απαιτεί προσπάθεια

Ακόμα και αν πατήσεις στην κορυφή του Έβερεστ, ο εφησυχασμός θα σε σπρώξει κάτω από αυτήν. Αληθεύει ότι το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις κάπου, αλλά να διατηρηθείς εκεί. Δύσκολα θα σου χαριστούν πράγματα στη ζωή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προβείς σε θυσίες για να μεγαλουργήσεις. Ένα πλάνο και μια λίστα με ρεαλιστικούς στόχους φτάνει και περισσεύει για αρχή. Μην περιμένεις όμως ότι θα μαγνητίσεις τα πάντα καθισμένος στη ζώνη άνεσής σου.

Θα υπάρξει απόσταση

Ακόμα και οι πιο στενοί σου φίλοι, κάποια στιγμή θα δημιουργήσουν οικογένεια ή θα επιλέξουν να περάσουν το χρόνο τους διαφορετικά. Δεν υπάρχει συμβόλαιο αιώνιας φιλίας και δεν μπορεί κάποιος να είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή καθώς οι προτεραιότητες αλλάζουν. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσεις την ευελιξία να περνάς χρόνο ακόμη και μόνος σου, γεγονός το οποίο είναι απολύτως λογικό.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.