Ο Γάλλος συγγραφέας Αντουάν Ντε Σαιν-Εξπερύ, έγραψε ότι «Αυτό που κάνει την έρημο όμορφη είναι ότι κάπου κρύβει ένα πηγάδι». Πράγματι, πόσες ελπίδες κρύβονται σε μία λάθος στιγμή; Πόσες ελπίδες υπάρχουν σε βαρετές, ίδιες και μονότονες μέρες; Πολλές. Αρκεί να πιστέψεις στην ίδια την ελπίδα. Κι αν αναρωτιέσαι αν η λέξη αυτή υπάρχει πάντα… υπάρχει. Γιατί η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ.

Στόχος χωρίς ελπίδα;

Η ελπίδα είναι δύναμη. Προσφέρει εσωτερική δύναμη, θάρρος και πολλές φορές αυτοπεποίθηση. Πόσο μάλλον, όταν οι στόχοι στη ζωή γίνονται πραγματικότητα. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Θα έλεγε κανείς, ότι η ελπίδα είναι η πίστη κουλουριασμένη με πολλή υπομονή και θέληση. Γιατί χωρίς ελπίδα, δεν έχουμε υπομονή. Χωρίς ελπίδα, δεν έχουμε δύναμη. Επειδή χωρίς ελπίδα, δεν έχουμε το «θέλω» και το «μπορώ».

Η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ

Κι αν η μέρα πήγε στραβά, κι αν συνεχίζουμε να πλήττουμε σε μια κατάσταση ας έχουμε, εμπιστοσύνη στη ζωή. Άλλωστε, η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ. Και αυτό πρέπει να το κουβαλάμε πάντα στο μυαλό μας. Τίποτα δεν πάει χαμένο σ’ αυτή τη γη και όλοι αξίζουμε τα καλύτερα. Έχοντας εμπιστοσύνη στη ζωή, (αφού αυτή ξέρει καλύτερα από εμάς), η ελπίδα δε θα πεθάνει ούτε πρώτη, ούτε τελευταία.

Ίσως υπάρχουν στιγμές, που όταν το μυαλό θολώσει από τις αρνητικές σκέψεις, να ξεχάσουμε τη λέξη αυτή. Παρόλα αυτά, πάντα υπάρχει η αίσθηση ότι «αύριο είναι μία καινούργια μέρα» ή η σκέψη ότι «την επόμενη εβδομάδα θα είναι καλύτερα τα πράγματα».

Η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ

Σβήνει αλλά μπορεί να ανάψει ξανά

Η ελπίδα έχει τη δυνατότητα να σβήσει αλλά όχι να καεί εντελώς. Κρύβεται πάντοτε σε λέξεις όπως χρόνος, ζωή, οικογένεια και φιλία. Στοιχεία ή μάλλον αξίες που βοηθούν την ελπίδα να ξαναγεννηθεί, να εξαπλωθεί και να βρει εν τέλει το δρόμο της.   Η καθημερινότητα μπορεί πλέον να μας κουράζει. Δε παύει όμως να υπάρχει η ελπίδα ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα. Το ίδιο συμβαίνει και με μία δυσκολία-εμπόδιο. Ο χρόνος θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε την ελπίδα και τελικά την ανακούφιση ή την επιτυχία.

Η μυστήρια αυτή ζωή, είναι ταυτόχρονα όμορφη. Μια έτσι, μια αλλιώς ένα πράγμα. Η ζωή χαρίζει όλων των ειδών στιγμές, μα η ελπίδα θα’ ρθει να υπενθυμίσει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Να θυμίσει ότι τίποτα δε τελειώνει και ότι θα ζει πάντοτε…για σένα, για μένα και για όλους τους άλλους. Γιατί δεν μπορεί να πεθάνει ποτέ.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook