Ποια είναι η άποψή σου για τους ευγενικούς ανθρώπους; Η ευγένεια βγαίνει μέσα από τον άνθρωπο και χαρακτηρίζει έντονα αυτόν που την εκφράζει. Είναι ένα χαρακτηριστικό της ψυχοσύνθεσης του ατόμου, που το ξεχωρίζει για την ποιότητα που κρύβει μέσα του. 

Δεν χρειάζεται πολλά για να είναι κανείς ευγενικός. Απλά να σκέφτεται λιγότερο εγωιστικά. Να φέρνει τον άλλο σε πρώτο πλάνο. Επίσης, να είναι σωστός απέναντι σε ό,τι δεν του ανήκει. Να σέβεται και να εκτιμά. Και να εκφράζει τα θετικά του αισθήματα. 

Πού χάθηκε η ευγένεια;

Στον κόσμο και στην καθημερινότητα που βιώνουμε, έχουμε ανάγκη περισσότερο την ευγένεια. Ίσως αν παρατηρείς γύρω σου να δεις πως δεν μπορείς πλέον να την αντικρίσεις εύκολα.

Σίγουρα όχι σαν οδηγάς στο δρόμο, όπου ο καθένας διακατέχεται από αρκετή ένταση και νεύρο. Σπάνια όταν υπάρχει διαφωνία ή απόψεις που διίστανται. Ακόμη λιγότερο όταν έχεις απέναντί σου άτομα διαφορετικών αντιλήψεων. Για να μην αναφερθώ καν στα γήπεδα.

Να αλλάξουμε τους όρους

Πώς μπορούμε όλοι να γίνουμε λίγο πιο ευγενικοί; Δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο για λίγους . Όπως άλλωστε, κανένα όμορφο στοιχείο δεν χαρακτηρίζει μόνο μια μερίδα ανθρώπων. Στοιχεία όπως η ευγένεια, η καλοσύνη, η αγάπη, ο σεβασμός, η αισιοδοξία και πολλά άλλα, είναι στοιχεία έμφυτα στον καθένα.

Κι αν για κάποιους κάπου θάβονται και ξεχνιούνται, για κάποιους άλλους μπορούν να εμφανιστούν και πάλι. Φτάνει να συνειδητοποιήσουν πως είναι ικανοί να νιώσουν και να εκφράσουν τα θετικά στοιχεία που ούτως ή άλλως κρύβονται μέσα τους. 

Η ουσιαστική διαφορά έρχεται με τις πράξεις. Όχι απλά με τη σκέψη πως καλό θα ήταν να γίνει κάτι διαφορετικό. Αλλά με την προσπάθεια για να γίνει αυτό το κάτι πραγματικότητα.

Να εκφράζεσαι περισσότερο

Ξέρεις τι φοβάται ο περισσότερος κόσμος όταν είναι να κάνει μια αλλαγή; Το να εκφράζει τα αισθήματά του. Ίσως σκέφτεται υπερβολικά το τι θα σκεφτεί και το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος γύρω του.

Να όμως ένα μυστικό: Όταν είναι να αλλάζεις προς το καλύτερο, μην το σκέφτεσαι. Απλά βγάλε το από μέσα σου. Ο κόσμος ούτως ή άλλος μπορεί να σχολιάσει. Δεν πρέπει να παρασύρεσαι από αυτό.

Μην φοβάσαι να εκφράζεσαι, ακόμη κι αν δεν έμαθες πώς να το κάνεις. Άρχισε με τα πιο βασικά. Όπως με το να λες ευχαριστώ λίγο περισσότερο. Με το να χαμογελάς πιο πολύ. Ή να σιωπάς για να μπορείς να ακούσεις τι έχει ο άλλος να σου πει. Να μην αποπαίρνεις τον άλλο.

Να είσαι πιο ευγενικός.

Βάλε την ευγένεια στη ζωή σου

Ακόμη κι αν νιώθεις πως δεν λαμβάνεις ευγένεια από τον άνθρωπο που στέκεται απέναντί σου, εσύ να είσαι ευγενικός. Δεν είναι τόσο θέμα ανωτερότητας.

Αλλά του τι πηγάζει από μέσα σου. Η ευγένεια είναι η αντανάκλαση της ψυχής σου γι’ αυτό και να την προσφέρεις ακόμη κι όταν δεν την λαμβάνεις. Επειδή το αξίζεις. 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook!


Maria Papadouri

Ονομάζομαι Μαρία Παπαδούρη και βοηθάω άτομα και εταιρίες να βελτιώσουν την online εικόνα τους με την χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Είμαι υπέρμαχος της θετικής συμπεριφοράς και πιστεύω πώς ακόμη και μια μικρή θετική μας πράξη, μπορεί να επηρεάζει θετικά έστω και μια στιγμή της ημέρας ενός ή περισσότερων άλλων συνανθρώπων μας.

Η θετική προσέγγιση ξεκινά πάντα από μέσα μας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη εξωτερικούς παράγοντες!

Προφίλ Συντάκτη

Privacy Preference Center