Η ζωή μας ένα αλφάβητο και εμείς στη μέση. Α η αγάπη, Β το βάσανο, Γ η γαλήνη, Δ η δύναμη, Ε η ελπίδα και πάει λέγοντας. Φτάνοντας στο Ω, η ώρα. Η ώρα που τρέχει, παίρνοντας μαζί της καταστάσεις, πλάσματα και αντικείμενα. Στη μέση βρισκόμαστε πάντα εμείς. Και αν κάποτε φτάσουμε ή νιώσουμε στο τέλος του αλφαβήτου, ας μην τρομάζουμε. Το γράμμα Α, μας περιμένει. Γιατί όλα είναι κύκλος.

Η ζωή μας ένα αλφάβητο και εμείς στη μέση

Η συσχέτιση της ζωή μας με το αλφάβητο, αν σκαλιστεί με λεπτομέρεια έχει ιδιαίτερη σημασία. Σκεφτείτε τον εαυτό σας να βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Δ, δυσκολία. Αναμένετε να’ ρθει η ελπίδα. Ε, ελπίδα. Αργότερα Ζ, ζωή. Για να ζήσετε και να απολαύσετε τη ζωή σας.

Κι αν μετά, έρθει το κάτι αρνητικό, θα’ ρθει να βοηθήσει την κατάσταση το θετικό γράμμα. Για παράδειγμα, Κ για κατανόηση, Π για πίστη, Υ για υπομονή, Χ για χαρά. Κι αν μετά έρθει το αρνητικό, να είμαστε σίγουροι πως η θετική λέξη θα’ ρθει. Γιατί όλα είναι κύκλος!

Η ζωή μας ένα αλφάβητο και εμείς στη μέση

Γιατί στη μέση και όχι στην αρχή ή στο τέλος;

Κι αν είμαστε στην αρχή ή στο τέλος; Τι θα γινόταν; Αφού η ζωή μας είναι ένα αλφάβητο, είναι καλό να είμαστε τις πλείστες φορές στη μέση. Γιατί αν είμαστε στην αρχή, ίσως κάτι μας επηρεάσει και πάμε όπισθεν. Και επειδή το Ω, η ώρα τρέχει, θα μας κουβαλά μαζί της, θα μας παρασύρει.

Ίσως η ώρα, ο χρόνος, σ’ αυτή την περίπτωση να έχει πολύτιμη αξία. Γιατί μας ωθεί να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα-γράμματα του αλφαβήτου. Να βελτιωθούμε, να ανεβούμε σκαλοπάτια και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας.

Είναι καλό λοιπόν να πιστεύουμε πως η ζωή μας είναι ένα αλφάβητο και εμείς είμαστε στη μέση. Έτσι, θα έχουμε αισθητή την παρουσία της ισορροπίας. Θα μπορούμε να ελέγχουμε τις καταστάσεις καλύτερα, βλέποντας κάποτε πίσω για να βελτιωνόμαστε από τις λάθος κινήσεις. Φυσικά, βλέποντας και μπροστά προχωρώντας στα πολύχρωμα σκαλοπάτια της μυστήριας αυτής ζωής.

Η ζωή μας ένα αλφάβητο και εμείς στη μέση

Πάντα στη μέση του κύκλου

Το ίδιο φυσικά, ισχύει αν παρομοιάσουμε τη ζωή μ’ ένα κύκλο. Φανταστείτε πώς θα ήμασταν αν σε κάθε κατάσταση σκεφτόμασταν ότι βρισκόμαστε στη μέση ακριβώς ενός κύκλου. Μπορούμε κάλλιστα, μ’ αυτή τη σκέψη, να βλέπουμε όλες τις οπτικές γωνίες. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ανασκόπηση όλων των καταστάσεων.

Να θυμηθούμε τι κάναμε σωστό, τι πράξαμε λάθος και φυσικά τι θα μπορούσαμε άλλο να κάνουμε, καλύτερο.

Η ζωή μας ένα αλφάβητο και εμείς στη μέση, λοιπόν. Όλα πάνε και έρχονται, στιγμές, αναμνήσεις, άνθρωποι και αγαθά. Το ένα γράμμα φέρνει το άλλο. Η ζωή μας ένας κύκλος. Κι αν έρθει η μαυρίλα, έρχεται πάντα το γαλάζιο. Και μετά το γαλάζιο, ίσως το γκρίζο. Μα σίγουρα μετά θα είναι το άσπρο. Μέχρι η απόσταση να μειωθεί, η ζωή συναντάει το κόκκινο, το λαχανί, το ροζ και το πορτοκαλί. Και τότε ξανά όλα από την αρχή. Σαν αλφαβητάρι, σαν κύκλος και στη μέση εμείς!

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.