Η επιθυμία για αλλαγή μεγαλώνεικάθε χρόνο. Βρες μιαν ευκαιρία ώστε να θυμηθείς ή να μάθεις ότι η θέληση ξεκινάει από τα μικρά.

Δεν χρειάζεται να ρισκάρεις τη σωματική σου ακεραιότητα ώστε να προσθέσεις αλατοπίπερο στη ζωή σου.

Κάνε την αρχή από απλά και βασικά όπως τα πιο κάτω:

Κάνε ένα κρύο ντους

Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, λίγα πράγματα μπορούν να σου προσδώσουν ασφάλεια και ηρεμία από ένα ζεστό ντους. Η επιλογή αυτή είναι καλή το βράδυ λίγο πριν πας για ύπνο, όχι όμως και το πρωινό. Για σκέψου το λίγο.

Το ζητούμενο είναι να πας με την ίδια διάθεση στη δουλειά, όπως και στο κρεβάτι; Ότι κι αν σε βασανίζει θα παραμεριστεί μόλις το σώμα νιώσει τις πρώτες κρύες σταγόνες νερού να προσγειώνονται σε αυτό.

Νιώθεις τον οργανισμό σου να το ζει έντονα με την ένταση της αναπνοής και το σφίξιμο των μυών. Επομένως η θέληση ξεκινάει από ένα σοκ ώστε να μεταφερθείς άμεσα από την υπνηλία στη ζωντάνια.

Ξύπνα λίγο πιο νωρίς

Η ιδέα και μόνο της απώλειας ύπνου χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, μοιάζει βασανιστική έως τρελή. Από τη μια, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η ποιότητα ύπνου είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική όσο και η ποσότητα.

Από την άλλη, είναι τόσο δύσκολο να ξυπνήσεις πέντε λεπτά πιο νωρίς και να ετοιμαστείς με περισσότερη ηρεμία για τη μετάβαση στο χώρο εργασίας σου;

Η αλήθεια είναι ότι το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία για ένα πιο πλήρες πρόγευμα ή για διαλογισμό ώστε να πατήσεις το κουμπί της επανεκκίνησης.

Αφιέρωσε χρόνο σε ένα χόμπι

Η απουσία προσμονής για μια συνάντηση ή ένα γεγονός καθιστά τη ζωή ανιαρή. Όταν όμως ξέρεις ότι το απόγευμα, μετά τη δουλειά, σε περιμένει κάτι το οποίο θα σε γεμίσει, υπάρχει νόημα.

Η επιλογή για ανάληψη ενός χόμπι, όσο απλό ή όσο σύνθετο επιθυμείς, είναι μια εξαιρετική επιλογή η οποία φανερώνει ότι η θέληση ξεκινάει από τα μικρά.

Η ενασχόληση αυτή θα έχει άμεση επίπτωση στη ψυχολογία σου ενώ ανάλογα με το είδος, ίσως βελτιώσει την εξωτερική σου εικόνα γεγονός το οποίο δίνει έξτρα βαθμούς.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.