Άσπρες και γαλάζιες μέρες για όλους μας υπάρχουν. Πάρτε παράδειγμα το πώς γίνεται πάντα μετά από μία μπόρα να ανοίγει ο ουρανός. Οι καλύτερες μέρες έρχονται. Μπορεί να είναι κοντά, μπορεί και μακριά. Μπορεί να μην τις βλέπουμε καν αυτή τη στιγμή, επειδή κρύβονται. Ή μάλλον εμείς τις αφήνουμε να κρύβονται. Το ερώτημα όμως κυριαρχεί και «σκοτώνει» το μυαλό μας. Πότε θα’ ρθουν καλύτερες μέρες; Θα’ ρθουν;

Θα’ ρθουν καλύτερες μέρες;

Το σίγουρο είναι πως πάντα έρχονται

Θα’ ρθουν καλύτερες μέρες; Έρχονται, με μπόλικη ευτυχία μάλιστα. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πιστέψουμε σε εμάς και στην ίδια τη ζωή. Το ότι μπορεί να γίνει η αλλαγή. Εκεί όπου όλοι μας, θα γίνουμε ένα. Εκεί όπου η αρμονία και η ειρήνη, θα κυριαρχεί. Στο σημείο όπου όλοι μας, θα είμαστε άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης.

Χρειάζεται αγώνας

Θα’ ρθουν καλύτερες μέρες; Έρχονται, φτάνει να αγωνιστούμε για αυτό. Άλλωστε την ευτυχία, όπως και τις καλύτερες μέρες δε τις βρίσκουμε έτοιμες. Τις δημιουργούμε, εύκολα ή και δύσκολα. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να ξεχωρίσουμε το σωστό από το κακό.

Να απομακρύνουμε τον εγωισμό, τη ζήλια, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε τη φύση, τα ζώα και να τα προστατεύουμε. Να κάνουμε τις λέξεις πράξεις, να αγκαλιάσουμε το «διαφορετικό» και να προστατεύσουμε το «εγώ», το «εμείς» και γενικά το «όλοι» μας.

Θα’ ρθουν καλύτερες μέρες;

Πρέπει να πιστέψουμε και να δημιουργήσουμε

Σε τούτη τη γη, όλα μπορούν να γίνουν. Για να πραγματοποιηθούν όμως πρέπει να πιστέψουμε και να πράξουμε. Άλλωστε, ξέρουμε ότι χωρίς προσπάθεια και αφοσίωση δεν γίνεται τίποτα. Ευθύνη λοιπόν, για να’ ρθουν καλύτερες μέρες έχουμε πρώτα από όλα εμείς. Για να τις αφήσουμε να εμφανιστούν, χρειάζεται πίστη.

Χρειάζεται ακόμα δημιουργία και οργάνωση. Οργανώστε στη γειτονιά σας μία εκδρομή για να γνωριστείτε μεταξύ σας. Κάντε τα απλά πράγματα πιο απλά. Γίνεται άνθρωποι. Συζητήστε, προβληματιστείτε και γελάστε όσο πιο πολύ μπορείτε. Μαγειρέψτε, κάντε γλυκίσματα, μοιραστείτε τα με τον κόσμο γύρω σας.

Θα’ ρθουν καλύτερες μέρες;

Ονειρευτείτε ένα μέλλον για σας, για τα παιδιά σας και για όλο τον κόσμο. Ηρεμήστε, γαληνέψτε μέσα από τις λέξεις, ειρήνη και ανθρωπότητα. Κάνετε τα αδύνατα δυνατά. Πιστέψτε σε σας και στους άλλους. Η αλλαγή μπορεί να γίνει. Οι καλύτερες μέρες μπορούν να έρθουν. Φτάνει να τις αφήσουμε να μας εμπιστευτούν. Φτάνει να τις αφήσουμε να πετάξουν για μας.

Αλήθεια, όταν τα πιο πάνω γίνονται, δεν νιώθουμε ότι οι καλύτερες μέρες ήδη ήρθαν; Ή μάλλον αυτές είναι;

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα! Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook!