Για να αλλάξει η ζωή μας θα πρέπει να αναλάβουμε δράση πρώτα εμείς οι ίδιοι. Οι περισσότεροι ίσως να μην αντιλαμβανόμαστε πως η ζωή αλλάζει πρωτίστως από εμάς τους ίδιους και δευτερευόντως από τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν.

Πώς θα μπορούσε όμως κάτι τέτοιο να επιτευχθεί. Ποιες ενέργειες θα μπορούσες να κάνεις προκειμένου να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Βάζω τον εαυτό μου προτεραιότητα

Καθώς προχωράμε στη ζωή μας μαθαίνουμε πως πρέπει να ικανοποιούμε τις προσδοκίες των άλλων: των γονιών, των φίλων, των εργοδοτών, της κοινωνίας, του σχολείου, των φίλων.

Κάποιες φορές όμως οι προσδοκίες και οι ανάγκες των άλλων καλύπτουν τις δικές μας, παραμερίζοντας τα πραγματικά μας θέλω.
Ας αρχίσουμε λοιπόν να δίνουμε λίγη περισσότερη σημασία στον εαυτό μας και τα αληθινά θέλω μας.

Αν εμείς δεν προσέξουμε τον εαυτό μας, τότε ποιος θα το κάνει για εμάς; Αν εμείς δεν είμαστε καλά, πώς θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε και τις προσδοκίες των άλλων;

Όλοι στη ζωή κάνουμε παραχωρήσεις κάποια στιγμή, αλλά το να θυσιάζουμε συνεχώς αυτό που είμαστε για τους άλλους, στην πορεία του χρόνου θα μας εξουθενώσει ψυχικά. Και κάποια στιγμή ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με το ερώτημα: «τι έχω κάνει για μένα;».

Περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας

Η καθημερινότητα μας καλεί συνεχώς να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να καταβάλλουμε όλο και περισσότερες προσπάθειες.

Αυτό απαιτεί μεγάλο μερίδιο χρόνου από τη ζωή μας. Είναι όμως σημαντικό να ξεκλέβουμε χρόνο, έστω και λίγα λεπτά, κάθε μέρα, να μένουμε μόνοι με τον εαυτό μας.

Οι γνώμες των άλλων

Οι περισσότεροι τείνουμε να δίνουμε μεγάλη σημασία στη γνώμη που έχουν οι άλλοι για εμάς. Στους περισσότερους μάλιστα, η ανάγκη για αποδοχή σταδιακά γίνεται εμμονή, η οποία τους απομακρύνει από αυτό που είναι.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουν τον εαυτό τους στην προσπάθεια να είναι αποδεκτοί από τους άλλους, αρεστοί στον περίγυρό τους.

Το σημαντικό είναι τι πιστεύουμε εμείς για εμάς, χωρίς να υποβάλλουμε τον εαυτό μας στην κουραστική και ενοχική διαδικασία να αρέσουμε σε όλους.

Δεν φοβάμαι την αποτυχία

Η αποτυχία μπορεί να μας δείξει τον τρόπο να γίνουμε καλύτεροι. Αρκεί να την αφουγκραστούμε. Η αποτυχία δεν είναι η στιγμή να τα παρατήσουμε ή να πλημμυρίσουμε τον κόσμο μας με αρνητικά συναισθήματα.

Η αποτυχία δεν πρέπει να φρενάρει την πορεία μας αλλά να μας δίνει δεδομένα για σκέψη και πράξη ώστε να κινηθούμε προς την επιτυχία και την υλοποίηση των στόχων μας.

Πιστεύω στο στόχο μου

Μήπως συναντάτε ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να σας αποθαρρύνουν να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Αν θες να αλλάξεις τη ζωή σου και να φτάσεις πιο κοντά στο στόχο σου, δεν ακούς τις φωνές που σε κρατάνε πίσω. Συνέχισε να παλεύεις για αυτό που αγαπάς και πιστεύεις.

Πλούσιος πνευματικός κόσμος

Διευρύνοντας τους πνευματικούς μας ορίζοντες συναντάμε την εσωτερική μας ηρεμία και νιώθουμε ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο να αναζητά τη ανάπτυξη του πνευματικού του κόσμου.

Είτε μέσα από τη σχέση του με το θείο είτε μέσω κάποιων δραστηριοτήτων όπως γιόγκα κλπ.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.