Υπάρχουν στη ζωή σου άνθρωποι οι οποίοι προτιμούν να δουν την αξία σου να μειώνεται παρά τη δική τους να αυξάνεται; Τέτοιες συμπεριφορές καταγράφονται και θεωρούνται ως τοξικές και δύναται να έχουν αντίκτυπο στη ψυχολογία σου.

Αν βιώνεις μια τέτοια κατάσταση τότε θυμήσου τα εξής:

Είσαι ευάλωτος όταν ακολουθεί πρόοδος

Αναλαμβάνοντας ένα ρίσκο προφανώς και βγαίνεις έξω από τη ζώνη άνεσής σου. Στην περιοχή αυτή είναι λογικό να μην αισθάνεσαι άνετα. Είναι όμως εκεί που συντελείται η αλλαγή και εκεί όπου μεγαλώνεις σωματικά και ψυχικά. Κάνοντας κάτι διαφορετικό και κάτι έξω από τα νερά σου, είναι λογικό να υπάρχει μια πιθανότητα (προσωρινής) αποτυχίας. Άλλωστε το στραβοπάτημα είναι μέρος της ζωής επομένως δεν πρέπει να νιώθεις την αξία σου να μειώνεται. Σύντομα, αυτή θα αυξηθεί και μάλιστα εκθετικά.

Τα πάντα είναι προσωρινά

Η πορεία της ζωής μοιάζει με καρδιογράφημα έχοντας τα πάνω της και τα κάτω της. Αν κατά τη διάρκεια της παρουσίας σου στη ζωή είχες μόνο χαρές, τότε δεν θα μπορούσες μέσω της αντίθεσης να αντιληφθείς την αξία τους. Βέβαια το να νιώσεις λύπη δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μια φυσιολογική εξέλιξη από τη στιγμή που δεν μπορείς να ορίζεις τα πάντα στη ζωή σου. Η επίδραση εξωτερικών παραγόντων θα πρέπει να θεωρείται ως πρόκληση και όχι εμπόδιο στα όνειρά σου.

Δεν είσαι ο μόνος σε αυτήν την κατάσταση

Όσο εσωστρεφής κι αν είσαι, όσο κι αν έχεις προτεραιότητα τον εαυτό σου, υπάρχει μια ανακούφιση όταν αντιλαμβάνεσαι ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις διαχέεται και σε άλλα άτομα. Μπορεί με μια πρώτη ανάγνωση αυτό να φαίνεται εγωιστικό. Ωστόσο είναι άκρως ρεαλιστικό και λογικό και συμπάσχοντας με τον διπλανό σου, μπορείτε να πορευτείτε μαζί, να ενώσετε δυνάμεις και να βρείτε μια λύση.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.