Συχνά συζητώντας στο σπίτι, στη δουλειά και στην παρέα μπορεί να μιλάς χωρίς πρώτα να σκεφτείς. Τυχαίνει κάποιες φορές να νιώθεις τόσο άνετα σε μια παρέα, μιλώντας ανοικτά. Χωρίς να σε νοιάζει ποιος ή ποια κάθεται δίπλα σου. Τι κρύβει, τι πονά, τι κλαίει. Πετάς κουβέντες και φράσεις χωρίς να βάζεις τη θέση σου στη θέση του απέναντί σου. Αλήθεια, κάποια λόγια σου πιθανόν να πονάνε τους άλλους, το ξεχνάς;

Κάποιες λέξεις είναι σαν τα καρφιά

Κάποια λόγια σου πιθανόν να πονάνε τους άλλους, το ξεχνάς; Πολλές λέξεις και φράσεις της καθημερινότητας σου μπορεί να ενοχλούν τους γύρω σου. Γι’ αυτό πλέον σου γυρνάνε την πλάτη και γι’ αυτό δεν σου μιλάνε το ίδιο όπως πριν.

Κάποιες λέξεις είναι σαν τα καρφιά που ραγίζουν τους καθρέπτες των συνανθρώπων σου. Κι όταν αναφέρομαι σε καθρέπτες εννοώ τον εσωτερικό τους κόσμο. Και ίσως να είναι αυτά τα άτομα που όταν τους πληγώσεις δε θα σου το πουν. Ίσως να είναι από αυτά τα άτομα που ακόμα και να τους πείραξε κάτι θα σου χαμογελάσουν με σκυφτό το κεφάλι.

Αλήθεια ποιος είσαι για να χαλάσεις τη μέρα κάποιου ανθρώπου; Σκέψου πως αλλιώς θα κυλήσει η μέρα σου και η μέρα των υπολοίπων όταν προσέχεις τα λόγια σου.

Κάποια λόγια σου πιθανόν να πονάνε τους άλλους, το ξεχνάς;

Κάποια λόγια σου πιθανόν να πονάνε τους άλλους, το ξεχνάς;

Κανένας δε γεννήθηκε τέλειος και πραγματικά όλοι κάνουμε λάθη στην καθημερινότητα μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι μέσα από τις αδέξιες και λανθασμένες κινήσεις μας να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι.

Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο στις πράξεις αλλά και στα λόγια. Γι’ αυτό λοιπόν, πριν ξεστομίσεις κάτι, σκέψου λίγο τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου.  Θυμήσου κάποιους χαρακτηρισμούς, επίθετα, μαύρα αστεία και χάχανα.

Τα λόγια βομβαρδίζουν περισσότερα τα μυαλά, παρά οι κινήσεις και οι πράξεις. Προτού πεις κάτι λοιπόν, δες γύρω σου την ομορφιά της στιγμής. Μυρίσου τον ζεστό καφέ που μοιράζεστε με την παρέα και γεύσου το γλυκό που μοίρασε ο κολλητός σου και φάε μαζί του. Μην αρχίσεις τις ειρωνείες, τα σκληρά λόγια και τις εγωιστικές φράσεις σου.

Κάποια λόγια σου πιθανόν να πονάνε τους άλλους, το ξεχνάς;

Η ζωή είναι τόσο όμορφη για χαλάμε τις στιγμές μας και των γύρω μας με άσχημα λόγια. Πρόσεξε λοιπόν. Κάποια λόγια σου πιθανόν να πονάνε τους άλλους. Την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το γλυκό σου στοματάκι, πρόσεξε να μην στάζει από κόκκινο πιπέρι, αλλά από ροζ τριαντάφυλλο. Και τότε θα δεις πόσο όμορφη και ξεχωριστή θα είναι η στιγμή σου.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.