Είναι γεγονός πως οι ανάποδες καταστάσεις, κάνουν τα αρνητικά συναισθήματα, πρωταγωνιστές και κυρίαρχους στη ζωή μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις το καλύτερο πράγμα είναι να επιλέξουμε από μόνοι μας τον τρόπο για να γίνουμε καλύτερα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν φορές που αρκετοί προτιμούν να μην εξωτερικεύουν τα αρνητικά συναισθήματά τους. Σχηματίζουν το ψεύτικο χαμόγελο, το οποίο θεωρούν λύση στο πρόβλημα και μια απάντηση στο «τι κάνεις», «είμαι καλά». Αλήθεια, καλύτερα η σιωπή, παρά το ψεύτικο χαμόγελο.

Πώς εντοπίζεται το ψεύτικο χαμόγελο;

Έρευνα του 1862 αποδεικνύει ότι η διαφορά μεταξύ του αληθινού από του ψεύτικου χαμόγελου είναι ότι χρησιμοποιούνται διαφορετικοί μύες του προσώπου. Συγκεκριμένα ο Γάλλος νευρολόγος, Guillaume Duchenne, απέδειξε ότι στο αληθινό χαμόγελο, χαμογελούν και τα μάτια!

Ο Duchenne λοιπόν, κατέληξε στο ότι κάθε άνθρωπος, για να χαμογελάσει αληθινά, χρησιμοποιεί τους βασικούς μύες γύρω από το στόμα. Παρόλα αυτά συμμετέχουν και μύες γύρω από τα μάτια.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα χαμογελάσεις ψεύτικα, να έχεις το νου σου πως κάποιοι θα το καταλάβουν. Γιατί αρκετοί κοιτάνε και μιλάνε με τα μάτια.

Αφαίρεσε το ψεύτικο χαμόγελο

Αυτό που κάνει τις περισσότερες φορές κάποιον να χαμογελάει είναι τα όμορφα πράγματα και αυτά που τον κάνουν ξεχωριστό. Τις στιγμές όταν υποφέρει, για να βγει από τη δύσκολη θέση, όταν τον ρωτάνε «πώς περνά», σχηματίζει εκείνο το fake χαμόγελο.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάποιος είναι ότι το ψεύτικο χαμόγελο κάνει κακό και σε μας αλλά και στους γύρω μας. Πολύ απλά επειδή δίνεται η εντύπωση ότι όλα είναι μια χαρά. Ο απέναντί σου θεωρεί ότι όλα κυλούν ήρεμα στη ζωή σου, ενώ μέσα σου λιώνεις και πονάς.

Καλύτερα η σιωπή, παρά το ψεύτικο χαμόγελο. Στην περίπτωση της σιωπής, κάποιος συνάνθρωπός σου θα βρεθεί να σε αγκαλιάσει, να σου μιλήσει και να στηρίξει. Γιατί πολύ απλά είμαστε άνθρωποι και μαζί, γινόμαστε πάντα καλύτεροι.

Καλύτερα σιωπή, παρά ψεύτικο χαμόγελο

Το να προσποίησε ότι είσαι καλά και να χρησιμοποιείς ως όπλο το χαμόγελο σου, σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα. Σκέψου πως εκατοντάδες άτομα γύρω σου σε περιμένουν για ένα χάδι, μια καλή κουβέντα και μια συμβουλή.

Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον δίπλα μας τις στιγμές που υποφέρουμε. Λίγο χρόνο με μας, λίγο χρόνο και με αυτούς. Θα μας κάνουν να ξεχαστούμε, να γείρουμε στον ώμο τους, να κλάψουμε και εν τέλει να χαμογελάσουμε αληθινά μαζί.

Καλύτερα η σιωπή, παρά το ψεύτικο χαμόγελο

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.