Το γέλιο είναι… θαυματουργό! Σου ανεβάζει τη διάθεση και θωρακίζει την υγεία σου. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει τη μακροζωία. Καλύτερο… φάρμακο το γέλιο. Μάθε γιατί:

Αυτό το «μαγικό φίλτρο» είναι ένα γρήγορο και δραστικό βελτιωτικό της διάθεσης που εντείνει το αίσθημα ευεξίας. Μας προστατεύει από το στρες και την κατάθλιψη. Το να γελάς συχνά είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο για την υγεία σου.

Νέες έρευνες επιβεβαιώνουν τα οφέλη του γέλιου σε διάφορα συστήματα του οργανισμού μας. Δείχνουν ότι το να γελάς συχνά και να το απολαμβάνεις είναι το καλύτερο φάρμακο που μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου. Να, γιατί:


Χαλαρώνει τους μυς

Ένα καλό γέλιο μπορεί να έχει χαλαρωτική επίδραση και να σε βοηθήσει να αποβάλεις την ένταση από το μυοσκελετικό σου σύστημα για τα επόμενα 45 λεπτά πράγμα που αποτελεί ένα καλό μέτρο πρόληψης από πιασίματα και πόνους.

Μειώνει τις ορμόνες του στρες

Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα γιατί μειώνει τις ορμόνες του στρες που σε αυξημένα επίπεδα εξαντλούν την άμυνα του οργανισμού και αυξάνει τα αντισώματα που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στις ασθένειες.


Αντίδοτο στην κατάθλιψη

Προστεύει από την κατάθλιψη γιατί αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών που είναι τα καλά χημικά του οργανισμού που αποτελούν αντίδοτο στην κατάθλιψη ενώ παράλληλα ανακουφίζουν τα συμπτώματα πόνου.

Κατά του στρες

Εκτονώνει το στρες που είναι ένας από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες της υγείας καθώς μπορεί να πυροδοτήσει ασθένειες αλλά και να επιδεινώσει ήδη υπάρχουσες.


Σύμμαχος της καρδιάς

Προστατεύει την καρδιά γιατί μειώνει τον θυμό, ένα συναίσθημα που είναι γνωστό ότι επιβαρύνει την καρδιά. Οι θυμωμένοι άνθρωποι έχει παρατηρηθεί ότι υποφέρουν πιο συχνά από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Βοηθά στην μακροζωία

Χαρίζει χρόνια ζωής. Αυτό υποστηρίζει Νορβηγική έρευνα η οποία έδειξε ότι το προσδόκιμο ζωής σε όλους γελούσαν περισσότερο ήταν μεγαλύτερο ακόμα και για άτομα που έπασχαν από καρκίνο.

Είναι πολλά λοιπόν τα οφέλη από το γέλιο. Γι’ αυτό και εσύ να γελάς συχνά. Να γελάς περισσότερο, συχνότερα και δυνατότερα. Γέλα δυνατά και απόλαυσε το!

Λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε για το γέλιο

 • Χρησιμοποιούμε 17 μυς του προσώπου μας για να γελάσουμε και 47 για να κατσουφιάσουμε.
 • Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 40% μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια συγκριτικά με τους απαισιόδοξους.
 • 17 λεπτά γέλιου την ημέρα, αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής σας κατά μία ημέρα.
 • Ένα 6χρονο παιδί γελά κατά μέσο όρο 300 φορές την ημέρα. Ένας ενήλικας γελά μόλις 15 φορές την ημέρα.
 • Οι χαμογελαστοί σερβιτόροι παίρνουν 50% περισσότερα φιλοδωρήματα από τους αγέλαστους συναδέλφους τους.
 • Ένα καλό γέλιο μπορεί να διαρκέσει μία ώρα.
 • Το να γελάσετε 100 φορές ισοδυναμεί με το να κάνετε 10-15 λεπτά ποδήλατο.15 λεπτά γέλιου έχουν τα ίδια οφέλη με 2 ώρες ύπνου.
 • Σύμφωνα με έρευνα του Γερμανού ψυχολόγου, Dr. Michael Titze, τη δεκαετία του ’50, οι άνθρωποι γελούσαν κατά μέσο όρο 18 λεπτά την ημέρα. Σήμερα, γελούν 4-6 λεπτά την ημέρα.
 • Έρευνα του Πανεπιστημίου Vanderbilt διαπίστωσε ότι με το γέλιο καίμε λίγο παραπάνω από μία θερμίδα ανά λεπτό.
 • Oι επιστήμονες πιστεύουν ότι το γέλιο συνέβαλε στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των προγόνων μας
 • Με το γέλιο ο εγκέφαλος απελευθερώνει τις βήτα-ενδορφίνες, τις φυσικές οπιούχες ουσίες με αναλγητική δράση.
 • Το γέλιο ρίχνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέποντας την εμφάνιση ασθενειών.

Καλύτερο… φάρμακο το γέλιο

Μην ξεχνάτε να μάς ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!