Το 2021 σου δίνει περισσότερες από μια προκλήσεις τις οποίες καλείσαι να διαχειριστείς ακόμη και επί καθημερινής βάσεως. Σύμμαχό σου μπορεί να αποτελέσει ο εξοπλισμός με άπλετο θάρρος ώστε ο φόβος και η ανησυχία να μην σε καταβάλουν.

Χαρακτηριστικά ατόμων με αυτοπεποίθηση είναι τα εξής

Ζουν στη στιγμή

Η Helen Keller σε ενθαρρύνει ώστε «να βλέπεις τον κόσμο στα μάτια». Ακόμη και άτομα με άπλετο θάρρος έχουν τις ανησυχίες και τις φοβίες τους. Ωστόσο δεν μένουν εκεί στάσιμοι αλλά εργάζονται με στόχο να βελτιωθούν και να απεμπλακούν. Όσα έγιναν στο παρελθόν δεν προδικάζουν το τι θα συμβεί στο μέλλον. Ωστόσο μπορούν να αποτελέσουν σύμμαχο ώστε το πάθημα να γίνει μάθημα. Όπως επίσης η εμπειρία να αποτελεί όπλο στις δοκιμασίες που θα βρεις μπροστά σου σύντομα. Πέραν βεβαίως του σχεδιασμού αλλά και της αυτοκριτικής, μη ξεχνάς ότι η πιο σημαντική στιγμή είναι το τώρα.

Αισθάνονται άνετα με την αβεβαιότητα

Η ανησυχία αναδύεται όταν το μέλλον φαντάζει ζοφερό ή ακόμη και αβέβαιο. Η Amelia Earhart σου θυμίζει ότι «το θάρρος είναι το τίμημα που απαιτεί η ζωή για την ειρήνη». Ακόμη και αν κάποια δεδομένα δεν προδιαγράφονται όπως θα ήθελες, η ανησυχία δεν βοηθάει σε τίποτα. Μπορεί να προσφέρει ένα ψεύτικο αίσθημα ελέγχου ωστόσο δεν μπορεί να σε βοηθήσει να ανατρέψεις ακόμη και τα εις βάρος σου δεδομένα. Αγκάλιασε λοιπόν το άγνωστο, γίνε φίλος με την αβεβαιότητα και θεώρησε ως πρόκληση οτιδήποτε μπαίνει στο μονοπάτι σου.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.