Οι παρέες πολλές, οι γνωστοί αρκετοί και οι παρεξηγήσεις περισσότερες. Είναι γεγονός ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου διαφέρει από άτομο σε άτομο. Πολλές φορές σε συζητήσεις οι διαφωνίες γίνονται το επίκεντρο για να πάει η διάθεσή σου στα πατώματα. Πόσες φορές επηρεάστηκες από κάποια συζήτηση; Πόσες ήταν οι στιγμές που έπραξες λανθασμένα και άθελα εξαιτίας κάποιων ανθρώπων; Μη ξεχνάς πώς κουμάντο στη ζωή σου εσύ κάνεις!

Απομάκρυνε τους τοξικούς ανθρώπους

Μεγάλωσες! Και ξέρεις πολύ καλά να διαχωρίζεις το κακό από το καλό. Πράξε το ίδιο και στους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου ώστε να έχεις μία υγιή συνέχεια. Ξεχώρισε τους πραγματικούς φίλους σου και απομάκρυνε τα άτομα που σε κάνουν να νιώθεις μιζέρια. Οι φίλοι άλλωστε είναι αυτοί που σε κάνουν μοναδικό προς τη θετική πλευρά. Πώς να απομακρύνεις λοιπόν τους τοξικούς; Από το να ξεκαθαρίζεις τα πράγματα και να λες την αλήθεια.

Κουμάντο στη ζωή σου εσύ κάνεις!

Κουμάντο στη ζωή σου εσύ κάνεις! Να λες «όχι»

Μία λέξη που πολλές φορές «ταράζει τα νερά μας» και πέφτουμε στην παγίδα της είναι το «ναι». Λέμε «ναι» στα πάντα και είμαστε για τους άλλους «πάντα καλοί». Φτάνει. Κουμάντο στη ζωή σου εσύ κάνεις και οφείλεις να προστατεύεις τον εαυτό σου. Λίγα «όχι» δεν βλάπτουν κανένα, προπάντων τον εαυτό σου. Λέγοντας στα πάντα «ναι», εμφανίζεται η λέξη εκμετάλλευση και αυτό το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν ωφελεί κανέναν.

Μην επηρεάζεσαι και να μιλάς

Σε μια παρέα, για παράδειγμα έξι ατόμων τις περισσότερες φορές υπάρχει ο συντονιστής, αλλιώς αρχηγός. Από την αρχή είναι καλό να ξεκαθαρίζεις τις προθέσεις σου και να μην «σε κάνουν» ότι θες. Δική σου ζωή είναι και δεν μπορεί κανείς να σε επηρεάσει, να κάνεις κάτι που δεν επιθυμείς. Έχεις στενή σχέση, μιλάς μαζί τους συχνά και βγαίνεις πολύ; Πολύ ωραία λοιπόν, αλλά δε χρειάζεται να κάνουν αυτοί ότι θες εσύ επειδή «έτσι συνηθίζατε να το κάνετε από παλιά».

Λίγοι φίλοι, λίγες και οι διαφωνίες. «Ναι» στο ξεκαθάρισμα «ναι» στην προστασία του εαυτού μας! Το ξέρεις πολύ καλά ότι είναι πολύ ευαίσθητος!

Κουμάντο στη ζωή σου εσύ κάνεις!