Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και οι γλυκοί πειρασμοί στο χώρο εργασίας σου, δυσκολεύουν την προσπάθειά να παραμείνεις πιστός σε ένα συγκεκριμένο πλάνο όσον αφορά τα γεύματά σου. Παρόλ’ αυτά η υγιεινή διατροφή στο γραφείο είναι κάθε άλλο παρά απαγορευτική, φτάνει να καταφύγεις σε έξυπνες στρατηγικές.

Η πίστη στο σχέδιό σου θα είναι σαφώς ευκολότερη όταν την μοιραστείς και συμπορευτείς σε αυτή με συναδέλφους. Τέσσερις λοιπόν τακτικές για να υλοποιήσεις την υγιεινή διατροφή στο γραφείο είναι οι εξής:

Βρες σύμμαχο

Η επιρροή από το (εργασιακό) περιβάλλον σου έχει απήχηση και στο κομμάτι της διατροφής. Τόσο ως προς τις επιλογές σε ένα πλήρες γεύμα όπως το μεσημεριανό, όσο και για τα ενδιάμεσα. Έχοντας στήριξη και συμπαράσταση από ένα ή περισσότερα άτομα με το ίδιο σκεπτικό, έχει περισσότερες πιθανότητες να παραμείνεις πειθαρχημένος. Μη διστάσεις να μιλήσεις ανοιχτά για την δέσμευση για υγιεινή διατροφή και το πιθανότερο θα βρεις περισσότερους συμμάχους.

Πες «ευχαριστώ δεν θα πάρω»

Πέραν από την υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου διατροφικού πλάνου, οφείλεις να κάνεις μανούβρα στους πειρασμούς. Τα κεραστικά σε ονομαστικές γιορτές αλλά και τα γλυκά σε συχνή βάση, έρχονται προκειμένου να δοκιμάσουν τη θέλησή σου. Σε τέτοιες περιπτώσεις είτε αρνήσου ευγενικά, είτε πάρε το κέρασμα και φύλαξέ το για μια άλλη στιγμή.

Ότι δεν βλέπεις, δεν αποτελεί πειρασμό

Σε μελέτη του, ο Brian Wansik, συγγραφέας του «Mindless eating», συμπεραίνει ότι 70% των ανθρώπων ήταν πιθανότερο να πάρουν γλυκό από ένα διάφανο δοχείο, παρά από ένα το οποίο είτε δεν ήταν προσβάσιμο, είτε το περιεχόμενό του δεν ήταν ορατό. Επομένως ακόμα και όταν «πολιορκείσαι» από πειρασμούς, φρόντισε να μην είναι σε απόσταση απλώματος του χεριού ή ακόμα και εκτός του οπτικού σου πεδίου. Αν η «αμαρτία» είναι στο πίσω μέρος του μυαλού σου, τότε το οπτικό ερέθισμα αυξάνει τις πιθανότητες να υποπέσεις σε αυτήν και να ξεφύγεις από το πλάνο για συγκεκριμένα διατροφή στο γραφείο.

Ετοίμασε το σχέδιο βήτα

Όσο κι αν προσπαθείς να τηρήσεις το εργασιακό σου πρόγραμμα, τα απρόοπτα δύναται να διαφοροποιήσουν και το μεσημεριανό σου γεύμα. Μάλιστα ίσως δεχθείς μια πρόσκληση την οποίαν δεν μπορείς να αρνηθείς αλλά μπορείς να εισηγηθείς τόπο συνεύρεσης. Πρόσθεσε στο «μπλοκάκι» σου εστιατόρια ή ψησταριές με υγιεινές επιλογές ώστε να μην παρεκκλίνεις από το πλάνο σου.