Την τάση για να βρίσκουμε λύσεις για όλους την έχουμε. Αν όχι όλοι οι πλείστοι. Λύσεις για τα οικονομικά τους, για τη διαλυμένη σχέση τους και για τα πάντα. Αλήθεια, μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να βρούμε λύσεις και για αυτά που προβληματίζουν εμάς; Γιατί λύσεις για όλους βρίσκουμε, για εμάς;

Δε χρειάζονται μόνο τα λόγια αλλά και οι πράξεις

Για να προσφέρουμε την αληθινή βοήθεια στους γύρω μας και να νιώσουμε ότι πραγματικά νιώθουμε την ανάγκη να μοιράσουμε αγάπη, πρέπει να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Άλλωστε, λύσεις για όλους βρίσκουμε, για εμάς;

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, κυρίως τα συναισθήματα μας. Κι αργότερα ας κάνουμε τις θετικές σκέψεις βελτίωσης μας, σε πράξεις. Πάρτε μολύβι και χαρτί. Γράψτε τι θέλετε να πετύχετε σήμερα. Ξυπνήστε μία ώρα νωρίτερα, πριν πάτε στη δουλειά. Φτιάξτε τον καφέ σας και καθίστε ήρεμα και όμορφα στην πολυθρόνα σας.

Βάλτε ως τίτλο, τι πρέπει να κάνω σήμερα, και ξεκινάτε τις σημειώσεις. Κάντε ένα κύκλο και γράψτε τι αισθάνεστε σήμερα. Αφήστε στο περιθώριο του κύκλου τα αρνητικά συναισθήματα και βρείτε λέξεις-κλειδιά οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τα αποβάλετε με πράξεις και νέες δραστηριότητες.

Λύσεις για όλους βρίσκουμε, για εμάς;

Γίνετε ο ήρωας του εαυτού σας. Το πρότυπο σας και ο θαυμαστής σας. Πάντα με το θετικό τρόπο. Πιστέψτε σε σας ότι μπορείτε να κάνετε το μαύρο άσπρο και το γκρίζο λίγο πιο ξανθό.

Βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας μελετώντας και σκεφτόμενοι πάντα το δικό σας καλό και των γύρω σας. Οι λύσεις μπορεί να έρχονται μετά από μια σειρά δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, έχετε τη συνήθεια να ξοδεύετε χρήματα συνεχώς. Βρείτε κάποια απλή και εύκολη λύση, όπως είναι η αγορά ενός κουμπαρά.

Τσακώνεστε με το σύντροφό σας γιατί πάντα υπάρχει κάτι που κάνει σας ενοχλεί; Μην νευριάζετε, μην ξεσηκώνετε το σπίτι καθημερινά. Οι λύσεις έρχονται μέσα από το διάλογο, τον σεβασμό, την κατανόηση και τον συμβιβασμό.

Λύσεις για όλους βρίσκουμε, για εμάς;

Αυτά και άλλα πολλά ίσως φαίνονται αδύνατα. Αλλά πράγματι, «φαίνεται πάντα αδύνατο μέχρι να γίνει», όπως είπε ο Νέλσον Μαντέλα. Ας σκεφτούμε πώς μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις σε κάτι που μας τρώει το μυαλό. Και ας προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας τις λέξεις «μπορώ», «θέλω», «προσπάθεια» και ας έχουμε εμπιστοσύνη της ζωής. Και εν τέλει ας μη ξεχνάμε πως λύσεις πάντα υπάρχουν. Αν δεν τις βρίσκουμε, ας τις δημιουργήσουμε.

 

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.