Η ζωή μας όλο στιγμές. Χαρούμενες, δύσκολες, εύκολες ακόμα και περίεργες. Στις δύσκολες και περίεργες φάσεις, εμείς οι άνθρωποι έχουμε πολλές φορές την τάση να κλεινόμαστε στον εαυτό μας. «Κρύβεσαι» στο καβούκι σου, κρύβεται, κρυβόμαστε και ούτω καθεξής. Πόσο διαφορετική θα ήταν η στιγμή αν δεν «κρυβόσουν»; Μάθε να μην προσποιείσαι και αφέσου στην απλότητα των λέξεων. Εμπιστέψου το χρόνο και τους γύρω σου.

Μάθε να μιλάς

Πονάς και υποφέρεις. Οι πληγές στο σώμα σου μετά από ένα τραυματισμό ή μετά από ένα χωρισμό είναι απίστευτα οδυνηρές. Μίλησε και φώναξε ότι πονάς. Μη γίνεις σκληρός και μη σκας εσωτερικά. Κλάψε, μίλησε, φώναξε και πες τι σε προβληματίζει. Άνοιξε το στόμα σου και ηρέμησε την καρδιά σου και τη ψυχή σου, μιλώντας.

Μάθε να μην προσποιείσαι

Έχεις μία δύσκολη μέρα και σε προβληματίζουν διάφορα. Επιστρέφεις στο σπίτι. Σε ρωτάνε πώς είσαι και απαντάς «είμαι καλά, εσύ». Η γνωστή φράση για να τελειώσει ο διάλογος και για να μην μπεις στη διαδικασία συζήτησης. Σταμάτησέ το. Μάθε να μην προσποιείσαι πως είσαι καλά. Αν οι προβληματισμοί, οι ανασφάλειες και τα χίλια δυο σε κυριεύουν, βρες τα κατάλληλα άτομα να τα μοιραστείς.

Μάθε να μην προσποιείσαι

Αφέσου στην απλότητα των λέξεων

Υπάρχουν άπειρες λέξεις για να σε βοηθήσουν να μην προσποιείσαι. Πρώτα από όλα, οι λέξεις «μπορώ», «θέλω», «σε χρειάζομαι», «μη φύγεις», «υποφέρω». Κάποιες απλές λέξεις με ισχυρό νόημα είναι αυτές. Αν περνάς μία δύσκολη φάση στη ζωή σου, μπορείς κάλλιστα να τις υιοθετήσεις για να μην προσποιείσαι πώς όλα κυλάνε όμορφα. Αφέσου στην απλότητα των λέξεων αυτών και ταυτόχρονα αναζήτησε τι είναι αυτό που τις κάνει να μην είναι πολύπλοκες. Ίσως, να’ ναι ένα στήριγμα, ένας φίλος, ένας νέος σύντροφος, ένας ειδικός ακόμα και η ίδια σου η οικογένεια.

Εμπιστέψου το χρόνο

Ο χρόνος είναι γιατρός ή είναι τύραννος τελικά; Σταματά τελικά ή τρέχει; Δύο ερωτήματα τα οποία, διακρίνονται σε δύο φάσεις της ζωής σου. Όταν πονάς, ο χρόνος νιώθεις να είναι σταματημένος και νιώθεις ότι δεν περνάει ούτε μέρα. Από την άλλη, όταν περνάς ευχάριστα, ο χρόνος τρέχει και είναι τύραννος σου. Και στις δύο φάσεις εμπιστέψου το χρόνο. Κάτι ξέρει καλύτερα αυτός. Όταν πονάς, σε βοηθά να επουλώσεις τις πληγές σου και να τα βρεις με τον εαυτό σου. Όταν είσαι στα καλά σου, σε βοηθά να ζήσεις όσες περισσότερες χαρούμενες στιγμές μπορείς.

Μάθε να μην προσποιείσαι

Πίστεψε στον εαυτό σου, γίνε «αισθητός», άρπαξε τη ζωή από το χέρι και μάθε να μην προσποιείσαι. Εκεί έξω, υπάρχουν χιλιάδες άτομα τα οποία θέλουν να είσαι καλά. Γιατί να τους το χαλάς;

 

Μη ξεχνάτε να μας ακολουθείτε και στο Facebook για να βλέπετε κι εκεί τα θετικά μας άρθρα!