Στην προσπάθεια να φτάσεις σε ένα τέλος στο οποίο οραματίζεσαι, ενδεχομένως να μην έχεις αντιληφθεί ότι έχεις ήδη κόψει το νήμα. Το να φτάσεις εκεί που στόχευες ενδεχομένως να μην είναι ακριβώς όπως το φαντάστηκες.

Ωστόσο τα οφέλη από μια περιπέτεια σε προσεγγίσουν στις εξής περιπτώσεις:

Νιώθεις άνετα με ότι πράττεις

Αν και το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να διατηρηθείς εκεί, όταν έχεις διανύσει μια μεγάλη απόσταση πλέον αρκετές διεργασίες αυτοματοποιούνται. Πλέον η προσπάθεια γίνεται αβίαστα, χωρίς κόπο και δεν σου αδειάζει τις δεξαμενές ενέργειας. Αντιθέτως ο σκοπός και μόνο είναι ένα ισχυρό κίνητρο και αυτό το οποίο ευθύς εξ αρχής σε έχει σπρώξει εκεί που στόχευες. Εύστοχο και το σχόλιο του Seth Godin ο οποίος προτείνει όπως «αντί να ανησυχείς πότε θα πας διακοπές βρες ένα τρόπο ζωής από τον οποίον δεν επιθυμείς να δραπετεύσεις».

Επιδεικνύεις αυτοσεβασμό

Ο Friedrich Nietzsche αναφέρει ότι «αυτός ο οποίος έχει ένα γιατί στη ζωή μπορεί να αντέξει οτιδήποτε». Και πράγματι ένα άτομο το οποίο έχει κόψει το νήμα, πλέον γνωρίζει ότι είναι πολύ πιο δυνατός απ’ όσο πίστευε. Κάθε επίτευγμα είναι σημαντικό ωστόσο με το χρόνο η όρεξη ανοίγει ξανά για περισσότερα και μεγαλύτερα. Έχοντας μια γερή βάση αυτοπεποίθησης, μπορείς εσύ ο ίδιος να δώσεις κίνητρο στον εαυτό σου και να ευτυχήσεις χωρίς εξωτερικούς παράγοντες.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.