Η συνειδητοποίηση του ότι ίσως λες αθώα ψέματα στον εαυτό σου, αρχικά θα σε ταρακουνήσει. Στη συνέχεια όμως, ίσως αυτό είναι το συστατικό το οποίο θα σε ωθήσει έξω από τη ζώνη άνεσής σου.

Τα ωραία, τα όμορφα αλλά και η πρόοδος έρχονται από τα συνηθισμένα τα οποία μπορείς να ξεπεράσεις αμφισβητώντας τα πιο κάτω:

«Είμαι πολύ μεγάλος»

Πόσες φορές έχεις νιώσει την ανάγκη να κάνεις μια νέα αρχή αλλά κάτι σε κρατάει πίσω; Μήπως αυτό το κάτι είναι η έλλειψη θέλησης ή η «δικαιολογία» ότι σου λείπουν τα νιάτα; Ο Αμερικανός ηθοποιός Samuel Jackson έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στη μεγάλη οθόνη σε ηλικία 43 ετών. Η συγγραφέας Stan Lee η οποία θεωρείται ως η μητέρα της σειράς κινουμένων σχεδίων Marvel, έγραψε το πρώτο της βιβλίο σε ηλικία 39 ετών. Ο δημιουργός της γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείας KFC, Colonel Sanders ξεκίνησε την αυτοκρατορία του σε ηλικία 62 ετών. Μήπως έχεις συνειδητοποιήσει ότι λες αθώα ψέματα στον καθρέφτη επειδή σου λείπει η αυτοπεποίθηση;

«Θα είμαι ευτυχισμένος όταν…»

Αν περιμένεις ένα σημάδι από μια ανώτερη δύναμη για να νιώσεις καλά, τότε ίσως είσαι καταδικασμένος σε αιώνια αναμονή. Το παρελθόν έχει συντελεστεί και δεν αλλάζει. Από την άλλη πλευρά το μέλλον μπορεί αφενός μεν να περιμένει, αφετέρου να διαμορφωθεί με τις πράξεις που κάνεις τώρα. Επομένως είναι σαφέστατα ορθολογικό να θέτεις στόχους οι οποίοι θα καλυτερεύσουν τη ζωή σου. Ωστόσο δεν πρέπει να περιμένεις να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής για να πανηγυρίσεις. Αντιθέτως έχει κάθε δικαίωμα να απολαμβάνεις ακόμη και τις μικρές επιτυχίες κατά μήκος του μονοπατιού.

«Δεν έχω αρκετό χρόνο»

Όσο αναπνέεις και περπατάς πάνω στον πλανήτη Γη, έχεις χρόνο να ξεκινήσεις την επιχείρηση που οραματίζεσαι ή να φλερτάρεις με το άτομο που κάνει την καρδιά σου να κτυπάει. Η αναβλητικότητα είναι μεγαλύτερος εχθρός από την κλεψύδρα της ζωής η οποία αδειάζει με κάθε κόκκο να μην επιστρέφει ποτέ πίσω. Όταν αντιληφθείς ότι το πολυτιμότερο αγαθό που σου έχει δοθεί είναι ο χρόνος, τότε και μόνο τότε θα προσπαθήσεις να βελτιστοποιήσεις τις ενέργειές σου.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.