Πολλές είναι οι φορές που δίνουμε συμβουλές και προτροπές στην οικογένεια και στους φίλους μας. Ωστόσο, μόνο με το παράδειγμα μπορείς να εμπνεύσεις και να παρακινήσεις κάποιον να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία.

Τα λόγια δεν έχουν την δύναμη που έχουν οι πράξεις και ο τρόπος ζωής που ακολουθείς. Οπότε, για να έχουν βάρος, θα πρέπει να συνοδεύονται και από τις ανάλογες πράξεις.

Το παράδειγμα που ακολουθούν και οι γονείς

Το παράδειγμα προς μίμηση είναι και μια συμβουλή για τους γονείς. Ένα παιδί δεν θα ακούσει εύκολα αυτά που θα του πεις. Θα ακολουθήσει όμως πολύ ευκολότερα τη στάση και τον τρόπο ζωής σου.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει σε κάθε έκφανση της ζωής. Δεν είμαστε ό,τι λέμε. Είμαστε ό,τι κάνουμε. Γιατί η βαρύτητα που έχει μια πράξη ξεπερνά το περιεχόμενο του λόγου.

Και το αποτύπωμά μας, το αφήνουμε με τον τρόπο που επιλέγουμε να ζούμε. 

Το στοιχείο των… influencers

Ίσως να έχεις ακούσει ξανά τον όρο influencers στην εποχή των Social Media. Είναι άτομα που έχουν κάποια επιρροή στο χώρο τους και συνήθως, όχι απόλυτα, μεγάλο αριθμό ακόλουθων.

Η λέξη κλειδί εδώ είναι η επιρροή. Μπορεί να εμπνέεις τον κόσμο με τα εμπνευσμένα λόγια σου, αλλά το να τους κάνεις να πάρουν θέση χρειάζονται κάτι πιο δυνατό.

Χρειάζεται να το δουν σε πράξεις για να το επαναλάβουν.

Μην περιμένεις πολλά με τα λόγια

Έχεις ακούσει ποτέ το αφεντικό σου να σου λέει πως θέλει να είσαι ευτυχισμένος; Ωστόσο, δεν σου δίνει και τις καλύτερες συγκυρίες για να είσαι; Σίγουρα εκεί βίωσες τη διαφορά του λόγου από την πράξη. 

Αυτό που θες να βλέπεις στους άλλους, πρέπει πρώτα να ξεκινάει από σένα. Είναι αυτό που λέμε πως ό,τι δίνεις σ’ αυτή τη ζωή σου επιστρέφει πίσω. Δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι γεγονός. 

Αν υποστηρίζεις με σθένος και με πράξεις τα όσα πιστεύεις, θα περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους με αντίστοιχη φιλοσοφία. 

Μόνο με το παράδειγμα μπορείς να εμπνεύσεις

Να είσαι άνθρωπος των πράξεων. Τα λόγια μπορεί μεν να εμπνέουν, αλλά κάπου χάνονται. Μόνο με το παράδειγμα μπορείς να εμπνεύσεις και να δεις την αλλαγή. Φρόντισε ο λόγος σου να συμφωνεί με τις πράξεις σου.

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Στήριξέ τα!  Ακολούθησε τη σελίδα του LoveLife και στο Facebook.